Umut Güçlü: Yalova Belediyesi iflasın eşiğinde. Sadece iflas ettiğini duyuramıyor!
Ak Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, il binasında düzenlenen basın toplantısında konuştu ve CHP’li Yalova Belediyesi için,"Belediye iyi yönetilemedi, beceremediler! Güneş balçıkla sıvanmaz, belediyenin ciddi problemleri var" dedi.

Başkan Muğlim Bağatar yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Yalova Belediyesi hiçbir döneminde yaşamadığı kadar büyük sıkıntılarla baş başa.  Hacizlerle, icralarla, belediyedeki masalara, sandalyelere, veznede oturup günlük su tahsilatını yapan belediye çalışanlarının başında icra memurları durup gelen her kuruşu belediyeden tahsil etmeye çalışıyorlar. Çok üzücü bir durum. Kurumları bu şekilde ayaklara düşürmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Güneş balçıkla sıvanmaz. Ciddi sıkıntılar var. Belediyenin problemleri var. Daha elimizde uzunca bir liste var. Bir sürü plaka, araç dökümü ve fotoğrafları var. Bu araçlar üzerinde haciz kararları var. Sağ olsun devletimiz duyarlı, vatandaşın alacağı var. Belediyenin, itfaiye, cenaze aracını haczetmiş. Bunlara itiraz edildiğinde devlet acıyor, ambulansı, itfaiye aracını haczetmeyin Allah muhafaza bir yangın durumunda bunların pervasız davranışları yüzünden vatandaşımızın can ve mal güvenliği tehlike altına girmesin diye. Aldığımız duyumlara göre belediyenin borçlu olduğu firmaların avukatları, köy otobüs durakların, otogar ve çevresinde belediye otobüslerinin peşinden koşuyorlar. Araçları yakalamak için. Bir belediyenin düştüğü duruma bakın. Alacaklı avukatlar otobüs duraklarında bekleyip otobüsleri haciz etmeye çalışıyorlar."

YALOVA BELEDİYESİ İFLASIN EŞİĞİNDE

Basın toplantısına Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü’nün sert eleştirileri damga vurdu. Başkan Güçlü yaptığı konuşmada,"Yalova Belediyesi artık iflasın eşiğinde. Sadece iflas ettiğini duyuramıyor" dedi.

Umut Güçlü şöyle konuştu;

"Değerli basın mensupları, değerli Yalovalı hemşehrilerimiz..

Geçtiğimiz günler de Cumhur İttifakı AK Parti belediye başkan adayımız Yusuf Ziya Öztabak ile birlikte  yaptığımız basın toplantısında çok samimi bir çağrıda bulunmuştuk. Yaşanmaya başlanan ve daha da büyüyerek sürecek olan çöp krizi ve hacizli araçlarla ilgili olarak Yalovalı'nın menfati için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız demiştik.

Çünkü Yalovalılara hizmet siyaset üstüdür ve kimsenin Yalovayı ve Yalovalıları olumsuz koşullara sürüklemeye hakkı yok.

İktidar partisi temsilcileri olarak sorunun çözümü için yaptığımız çağrı,  basit yalanlayıcı bir yanıtla geçiştirildi.

Biz durumun vahametini haftalar öncesinden açıklamıştık. Maalesef artık sözün bittiği yerdeyiz.

Değerleri hemşehrilerimiz, Yalova Belediyesi iflasın eşiğinde. Sadece iflas ettiğini duyuramıyor.

Değerli basın mensupları şimdi sizinle paylaşacağım belge ve bilgi..rezilliğin son perdesi!

MAKAM ARABASINDA HACİZ VAR

Makamlar kalıcıdır, kişiler geçicidir. Yalova belediye Başkanının makam arabasının üzerinde inanılır gibi değil ama haciz işlemi var.  Evet yanlış anlamadınız Vefa Salman'ın makam arabasında da haciz işlemi var.

Bu izah edilebilecek, açıklanacak ve kabullenilebilecek bir durum değildir.

Ve Belediye ait diğer araç ve taşınmazlar için de bazı örnekleri paylaşayım.

Borç sarmalı 250 milyonu geçti.  İnkarla iftira ve yalanlama ile gerçeği gizleyemezsiniz. Hele ki böylesine acı bir tablo ile karşı karşıya iken...

Sorunlar dağ gibi, borçlar astronomik seviyelere yükseldi.

Bu işler bir çoğumuzun ismini yeni öğrendiği ahtapotlu, yengeçli vesaire lüks yemekler yiyerek, belediyeye 4 milyon fatura etmekle olmuyor.

Evet Yalovalılar Vefalıdır, ama siz yengeç yiyip sefasını sürüceksiniz, Yalovalılar cefasını çekecek! Yağma yok, şimdi Yalova Belediyesini borç batağına sürükleyenlere vefa değil veda zamanıdır.

Kamuoyuna çağrımızdır. Evet sorun ve tablo vahim. Biliyoruz. Ama siz söz veriyoruz. Yalova'yı dünya kenti yapacak projelerimiz, istihdam sorununu çözecek projelerimizi hayata geçirirken, Vefa beyin tarihe geçecek borç ve uygulamalarının izlerini de kısa sürede sileceğiz."

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.