YAŞAR DEMİREL, BOZULAN YOLA ŞAHİTLİK YAPTI!
ÖZEL HABER/ Yalova’da “yok artık” dedirten hizmet anlayışı yüzünden firmalar mahkemelik oldu! İl Özel İdare’nin ihaleyle yaptırdığı köy yolu hemen bozuldu! İl Özel İdare, bozulan yolu ihale şartları gereği yüklenici firmaya yaptırdı yaptırmasına ama parasını yolu kullandıkları gerekçesiyle 2 maden firmasından tahsil etmeye çalışınca olay mahkemeye taşındı!

Bir Vali Yardımcısı Başkanlığında firmaların da katıldığı toplantıda, bozulan yolun yapımının aynı firmaya yaptırılmasına, bedelinin ise tutanağa imza atan firmalardan alınıp yolu tekrar yapan firmaya ödenmesine karar verildi.

Sırf yolu kullandıkları gerekçesiyle yeni yapılan fakat hemen bozulan yolun yeniden yapım bedelini ödemekle zorunlu tutulan 2 firma, firma başı  belirlenen rakamın arttırılmasına itiraz ettiler.

Davalık olan olayda, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel’in de sözde alacaklı firma lehine şahitlik yapması ise dikkat çekti.


AKLIMA GİDEN VALİ GELDİ İYİ Mİ!


Konuyla ilgili Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu:

"Bakın teknik uzmanlar diyor ki; Bu yola 7 cm sıcak asfalt binder tabakası yapılıp üzerine 5 cm sıcak asfalt aşınma tabakası yapılması lazım! Eee...neden doğru düzgün bu şekilde yapmıyorsunuz yolu ve yaptığınız yol hemen bozuluyor?

İl Özel İdare böyle mi hizmet ediyor? İnanılır gibi değil! Özellikle siyasiler yol yaptık diye övünürler, asfaltın üzerinde poz verirler ama bunlardan hiç bahsetmezler...

Desenize “biz ihaleyle yol yaptırdık ama yaptığımız yol hemen bozuldu” diye!

Biz bozulan yolu tekrar yaptırıp parasını da yolu kullanan bölgedeki firmalardan tahsil etmeye çalışıyoruz, mahkemelere gidip parayı tahsil etmek için şahitlik yapıyoruz” desenize...

Söyleyin de, sizin hizmet anlayışınızı, nasıl hizmet yaptığınızı halk görsün!

İhaleyle yol yaptırıyorsunuz, yaptırdığınız yol hemen bozuluyor! Bu nasıl iş? Bu nasıl yol yaptırma böyle?

Vay efendim firmalar yolu kullanıyormuş yol o yüzden bozuluyormuş!



O ne demek ya?

Düzgün yapın o zaman yolu bozulmasın!

İstanbul’un yollarını hafriyat firmaları mı yaptırıyor?

Ülkedeki bütün yolları hafriyat ve maden firmalarının yapması lazım sizin hizmet anlayışınıza göre!

Siz Devletin, kamunun kaynaklarıyla ihaleye çıkıp yol yapacaksınız, ki bu sizin göreviniz...

Ama yaptığınız yol çok kısa zaman içinde bozulacak ve siz bozulan yolu yüklenici firmaya  yaptırmak yerine, evet bunu yapıp yolun bedelini de başkasına fatura edeceksiniz öyle mi?

Bitmedi...

Adamlar yine eyvallah diyecek, istediğiniz parayı vermek isteyecek ama bu sefer yok o kadar değil şu kadar isteriz diyeceksiniz ve mahkemelik olunca da adamlardan parayı almak için Adliyelerde soluğu alıp şahitlik yapacaksınız!



Yahu firmanın tutanakta imzası bile yok hangi parayı tahsil etmeye çalışıyorsunuz siz?

Neyse...sizin nasıl yol, hizmet yaptığınızı görmemiz, bilmemiz iyi oldu...

Birde aklıma nedense giden Vali geldi iyi mi!

Giderken nasıl da veryansın etmişti Sayın Vali!

"Haksızlık karşısında dilsiz şeytan olmamaya çalıştım, ama haksızlık karşısında dilsiz şeytanları çok gördüm..." falan demişti!

Şimdi Sayın Valinin giderken neden veryansın ettiğini, ne demek istediğini daha iyi anlıyorum.

Evet bu davalık olan yol işinde ben görevi ihmal görüyorum ve sorumlular hakkında dava açılması gerektiğini düşünüyorum..."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.