Avni Kurt: İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir!
Geçtiğimiz günlerde mega projeler adı altında vaatlerde bulunan ve Çınarcık’a marina yapacağını açıklayan AKP adayının hatasını CHP'li Başkan Avni Kurt affetmedi! Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, isim vermeden Ak Parti Çınarcık Belediye Başkan adayı Numan Soyer’e yüklendi.

Avni Kurt,"İmar planlarında işlenmeyen bir Marina’nın nasıl yapılacağını açıkçası çok merak ediyorum. Zira Yalova ilinde 1/50000’lik üst ölçekler hayata geçiriliyor ve üst ölçeklerde Çınarcık’ta marina gözükmüyor. Gözükmeyen bir planda marina nasıl yapılacak? sualinin yanıtını arıyorum." dedi.

İşte CHP'li Avni Kurt’un o açıklamaları:

"31 Mart seçimlerine az bir müddet kaldı. Çalışmalarımızı ilk günkü kararlılıkla sürdürüyoruz. Vatandaşla buluşmalarımızda oldukça pozitif reaksiyonlar alıyoruz, halkımızdan bize karşı ciddi bir teveccüh var.

Geride bıraktığımız beş yıl içerisinde, imkanlarımızın el vermemesinden ötürü yapamadığımız ya da ertelediğimiz hangi proje varsa, onları yeni dönemde süratle hayata geçireceğimizi, Çınarcık’ın eksiklerini bir bir ortadan kaldırarak burayı, bölgesinde parmakla gösterilen bir kent yapacağımızı açık yüreklilikle ifade ediyorum.

Bizler sorumluluk makamında olan kişiler olarak, vatandaşları kandırmak gibi bir lükse sahip değiliz. Dürüst ve gerçekçi olmak gibi zaruretlerimiz var. Bu anlayışla, halkımıza bir takım projeler vaat etmiş bulunmaktayız.

Çınarcık Belediyesi’nin gücü bellidir. Ortalama bir zekaya sahip herkes, Çınarcık Belediyesi’nin neleri yapabileceğini  bilir. Biz projelerimizi, Çınarcık Belediyesi’nin gücünü ve memleketimizin içinde bulunduğu ekonomik krizi nazar-ı dikkate alarak hazırladık.

Lakin birileri, Çınarcık Belediyesi’nin hayata geçiremeyeceği projeleri halkımıza vaat olarak sunuyor. Deyim yerindeyse, hayal satıyorlar. 

İmar planlarında işlenmeyen bir Marina’nın nasıl yapılacağını açıkçası çok merak ediyorum. Zira Yalova ilinde 1/50000’lik üst ölçekler hayata geçiriliyor ve üst ölçeklerde Çınarcık’ta marina gözükmüyor. “Gözükmeyen bir planda marina nasıl yapılacak?” sualinin yanıtını arıyorum.

Çınarcık Belediyesi’nin ortalama olarak 10 yıllık toplam gelirinin dahi (gider çıkartılmış halde demiyorum) bu master projelerin toplam maliyetini karşılamaya kafi gelmediğini, acaba bu projeyi hazırlayanlar biliyor mu?

“500 kişiye istihdam yaratacağız” vaadi kulağa hoş geliyor belki ama bu, Çınarcık şartlarında gerçekleşmesi mümkün bir vaat midir? Doğrusu ben bu rakamı ifade edemem. Ben Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt olarak en fazla 100 kişiye istihdam yaratabilirim. Evet, çok büyük master projelerim yok, “Çınarcık’ta tarih yazılacak” gibi afilli sloganlarım da ne yazık ki yok. Ama içimde Çınarcık’a dair bir sevda var.  Çınarcık halkına hizmet etmiş olmanın mutluluğu ve Çınarcık’ı bir cazibe merkezi yapmak gibi bir ereğim var.

Açıklanan projeler gerçekten ırak olduğu gibi, bize karşı yönelttikleri ithamlar da bir o kadar gerçekten ırak.

Söz konusu kişinin okuduğu kağıtta, bu kentin Belediye Başkanı olarak vatandaşları ruhsatlarını iptal etmekle, pansiyonlarını kapatmakla tehdit ettiğim yazıyor. Aynı şekilde belediye çalışanlarını da tehdit ediyormuşum.

Bu ifadeleri duyunca aklım bir an Antik Yunan’ın en büyük düşünürlerinden Sokrates’in savunmasına gitti. Sokrates savunmasına şöyle başlamıştı:

“Atinalılar! Beni suçlayanların üzerinizdeki tesirini bilemiyorum; fakat sözleri o kadar kandırıcı idi ki ben kendi hesabıma onları dinlerken az daha kim olduğumu unutuyordum.”

Doğrusu ben de bu duyguya kapıldım. Az daha kim olduğumu unutuyordum. Çünkü ben yaşamım boyunca kimseyi tehdit etmedim. Belediye başkanı  olarak görev yaptığım süre boyunca da hiçbir belediye çalışanını tehdit etmedim, hiçbirine baskıda bulunmadım.

Bunu gönül rahatlıkla söylüyorum. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir!

Ben insanları asla tehdit etmem, kimsenin ekmeğiyle asla oynamam. Ama bana bu suçlamayı yönelten kişi, en yakınında olan insanlara baktığında, orada, 10 sene önce 55 kişiyi kapıya koyan birini görecektir.

Bir de “hoş geldin bebek” projemiz üzerinden bir takım ifadeler kullandılar. Bizim “istediklerimize hoş geldin bebek” dediğimiz iddia ediliyor. Bu bilgileri nereden alıyor inanın çok merak ediyorum. Öncelikle bu projeyi başlatan ve sürdürmekte olan eşim Elif Kurt’a duyarlığından ötürü teşekkür ediyorum.

Kendisi, siyasi duruşlarına bakmaksızın kentimizde çocuk sahibi olduğunu öğrendiği bütün ailelerin evlerine ziyaretler gerçekleştiriyor.

Türkiye’de yeni doğan bebeklerin kayıtlarını nüfus idaresinden yahut sağlık birimlerinden alamazsınız, bu bilgileri size vermezler. Biz belediye olarak istesek de, bu bilgileri bizimle paylaşmazlar. Hal böyle olunca, bu bilgileri eş, dost, akraba, komşu vasıtasıyla edinebiliyoruz. Sizlere kulaktan dolma bilgilerle muhalefet yapmamanızı salık veririm.

Yıkacağınızı söylediğiniz bir kibir duvarı yok. Ortada, sadece sizin gerçeklerle aranıza ördüğünüz duvarlar var. Bence siz o duvarları yıkın.

Ben halkın içindeyim; marketteyim, pazardayım, tribündeyim.. Vatandaşla beraber sofradayım. Vatandaşlarımızın dilediği zaman ulaşabildiği bir belediye başkanıyım. Şahsıma yöneltilen ‘kibir’ suçlamasını asla kabul etmiyorum.

Biz ne mutlu ki Çınarcık Belediyesi’ni yürüyebilen koşabilen bir belediye haline getirdik. Yalnız daha yapacak çok işimiz var bizim. 

Allah’ın izni, halkımızın da desteğiyle 31 Mart seçimlerini kazanacağız. Bundan en ufak bir şüphem yok.

Çınarcık Belediye Başkanı ve Başkan adayı Avni Kurt olarak 31 Mart seçim sürecinin barış ve kardeşlik ortamında gerçekleşmesini diliyor, desteklerinden ötürü tüm vatandaşlarımıza sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum."



Yalova'da Revizyon Gazetesi, CHP'li Başkan Avni Kurt'un açıklamalarını manşetine taşıdı.





 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.