BAŞKAN MUSTAFA TUTUK, REVİZYON GAZETESİ'NE KONUŞTU: HİZMETİ İKİ KAT ARTTIRDIK!
Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Bağımsız Revizyon Gazetesi’ne konuştu. Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’a özel açıklamalarda bulunan Başkan Vekili Mustafa Tutuk, bisiklet yolu projesinin başlayacağı müjdesini verdi.

5-6 MİLYONA MAL OLACAK

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk,"Bisiklet yolu başlıyor. Tartan pist ve 2.5 metre genişliğinde Çiftlikköy’den başlıyoruz Üniversiteye kadar bisiklet yolu yapıyoruz. 5-6 Milyona mal olacak bir proje. Çocuklar bisiklete binecekler Çiftlikköy sahiline gidecekler hiç bir yere takılmadan. Balaban dere kenarına ilk defa böyle bir hizmet olacak yürüyüş ve bisiklet yolu GOP mahallesinde… birde Turizm ve otelciliğin orada dere kenarından Toki’ye kadar dere boyu bisiklet ve yürüyüş yolu olacak." dedi.

ERDOĞAN, “HEMEN BAŞLA” DEDİ

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk,"O dereye sıfır alanı trafiğe kapatacağız, çocuklar, gençler bisikletle ve aileler yürüyüş yapabilecekler. Bayramdan önce Sayın Cumhurbaşkanımızla şahsen görüşüp kendisiyle paylaştım. 'Çok güzel. Bu projeye hemen başla başkan' dedi bana Sayın Cumhurbaşkanımız. Bende 'Emredersiniz efendim' dedim. Bizim sahilden geçecek Gazi Paşa’dan Tigem’den geçecek Üniversiteye 1 km. yol var o yolu açacağız aynı bisiklet yolu deniz kenarından gidecek harika bir yol olacak 20 km. Bu projeyi yapacağız." dedi.



5000 KOLİ ERZAK YARDIMI

Başkan Vekili Mustafa Tutuk,"Koronavirüs salgını sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza  5000 adet erzak kolisi yardımında bulunduk. Yine ihtiyaç sahiplerine günlük 450 adet olmak üzere 31.500 defa sıcak yemek dağıtımında bulunduk ve devam ediyoruz." dedi.

Yalova halkına hizmeti iki kat arttırdıklarını belirten Başkan Mustafa Tutuk şöyle devam etti;

"100 bin maske dağıttık. 7000 Litre dezenfektan dağıtımında bulunduk. 5 Bin eldiven, 350 adet hijyen seti dağıttık. Temizlik personelimizin yemek paralarını yine personelin alınmamış ikramiye ödemelerini gerçekleştirdik.

Kuaför ve berber esnafımıza erzak, her işletmeye 20 maske, dezenfekte malzemeleri ve ilaçlama hizmeti sağladık.

Minibüsçü esnafımıza 105 Bin TL. yardımda bulunduk ve Terminalde %50 indirim yaptık.

112 Acil çağrı merkezimize her gün 45 kişilik yemek ve 12 personel görevlendirdik.

Her muhtarlığımıza 1 araç ve 2 personel verdik. Tatil Park’ı İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis ettik.

2 ayda 9.5 milyon borç ödemesi yaptık. Pazarcı esnafımızdan bayrama kadar ücret almıyoruz ve her pazarda maske dağıtımında bulunduk. 3 ton kedi, 2 ton köpek maması dağıtımında bulunduk. 7.200 noktaya ilaçlama yaptık. 500 ton yama asfalt, 4 km yeni yol açımı hazırlığı yaptık.

Kervan Sokak’ta 3500 m2, Yusufbey Sokak’ta 2000 m2, Köşk Sokak’ta  600 m2 olmak üzere toplam 6.100 m2 parke yapımında bulunduk.

110 park ve yeşil alanın bakımını ve ilaçlamasını yaptık. 70 adet yeni konteyner dağıttık.

Roman Mahallesi’nde erzak dağıtımında bulunduk. Boş arsalardaki çöpleri topladık. 10 kamyon çöp çıktı. 5 mahalleyi ilaçladık.

Kadınla Günü ve Anneler Günü’nde çiçek dağıtımında bulunduk. 23 Nisan’da otobüs gezmesi etkinliğinde bulunduk.

Bayram sürecindeki 4 günlük sokağa çıkma yasağında 550 kg kedi maması, 750 kg köpek maması dağıtımı yaptık.

Her gece her mahallede bir aracımız sinek ilaçlaması için geziyor. Hergün 14 mahallede akşam 19:30-24:00 saatleri arası sivrisinek için ilaçlama, sabah 04:00 – 07:30 arası karasinek için ilaçlama hizmeti veriliyor.

Normalleşme tedbirleri kapsamında ilk Cuma namazımız için müftülükle görüşülerek 14 mahallede 37 caminin dezenfektasyonu yapıldı. Yine Cuma girişleri için maske dağıtımı ve dezenfekte çalışmaları için her noktaya personel görevlendirdik.

280.000 adet yazlık mevsimlik çiçek, 1320 adet yazlık mevsimlik saksı çiçek yapıldı.

Mezarlık, tüm park ve meydanların ot biçimleri yapıldı. Bayram sürecinde tüm ana arterlerin yıkama ve temizlikleri yapıldı."

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/05/29/hakan-korkmaz-yazdi-kafandaki-kusla-kalakaldin/

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.