CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak: Gaflarınızı değil icraatlarınızı dinlemek istiyoruz!


CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak, AKP Yalova Milletvekili Meliha Akyol’un 17 Ağustos Marmara Depremi sonrası ve eski Bakan Yaşar Okuyan’a ilişkin TBMM kürsüsünde sarfettiği sözlere tepki göstererek “AKP Milletvekilinin artık gaflarını değil icraatlarını dinlemek istiyoruz” dedi

CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Seçildiği günden bu yana Yalova’ya kazandırdıklarından çok konuşmalarındaki gaflarıyla tanıdığımız AKP Milletvekili Meliha Akyol, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yine ilginç şeyler söylemiş. Sayın Akyol’un dediğine göre dönemin Yalova Milletvekili ve aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Yaşar Okuyan, 17 Ağustos 1999 depremine inanmamış, hiçbir katkı sunmamış. Üstelik Yalova, depremden 2 yıl sonra bile “Yahudilerin sürgün yeri” gibi hayalet şehir görünümündeymiş.

Sayın Akyol’un 17 Ağustos Depremi sonrasına ve eski bakanlarımızdan Yaşar Okuyan’a ilişkin sözlerini duyunca aklımıza 2 ihtimal geliyor. Ya Sayın Akyol, 17 Ağustos Depremi sonrasında hiç Yalova’da bulunmadı, Yalova’dan bir kişiyle bile görüşmedi. Ya da siyasi olarak kazanım elde etmek için gerçekleri çarpıtıyor.

Birinci ihtimal olmadığına göre Sayın Akyol, hükümetlerinin Elazığ depremi sonrasında yaptıklarını pohpohlamak, yelkenlerini şişirmek için 21 sene evveline ilişkin gerçek dışı, gülünç ifadeler kullanmış. Her ne kadar o dönem başka bir partinin bakanı olmasına karşın Sayın Yaşar Okuyan’ın 17 Ağustos Depremi sonrası Yalova’ya kattıkları bu şehirde nefes alıp veren herkesin malumudur. Bunu sadece Yalovalılar değil depremden zarar görmüş Kocaelililer, Sakaryalılar dahi yıllardır dile getirmektedir. 17 Ağustos felaketinde büyük acılar çekmiş güzel Yalovamız, sayın Bakanımız Yaşar Okuyan’ın da çabalarıyla diğer şehirlere göre yaralarını çok daha çabuk sarmıştır. Zaten bu konuda Sayın Okuyan’ın avukatlığını bizim yapmamıza gerek yok. İsteyen Yalova’da herhangi bir sokaktaki vatandaşa rahatlıklar sorabilir.

Sayın Akyol’un bir diğer yanlışı da şudur. 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 1600 kadar vatandaşımızın yaralandığı, 75 binanın tamamen yıkıldığı Elazığ depremi ile 18 bine yakın insanımızın hayatını kaybettiği 24 bine yakın insanımızın yaralandığı ve 300 binin üzerinde ev ve işyerinin zarar gördüğü iki depremin çalışmalarını kıyaslamak ne akla ne de vicdana sığar. Aralarında 21 sene olan ve her şeyiyle farklı seviyelerde olan iki felaketi kıyaslayarak siyasi propaganda yapmak akıllara ziyan bir durumdur. Yani kusura bakmayın Sayın Akyol, buradan size ekmek çıkmaz.

Son olarak Sayın Akyol’a tavsiyemiz şudur. Lütfen konuşmalarınızda yazılı metin dışına çıkmayınız. Daha önce soydaş vatandaşlarımıza “ezik” yakıştırması yaptığınız gibi yine yazılı metin olmadan konuştuğunuzda hata yapıyorsunuz. Oysa biz Yalovalılar olarak sizlerin gaflarını değil bu güzel şehre ne kattığınızı öğrenmek istiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.