CHP’li Adil Ürekli: Alınması gereken önemli bir karar

Yalova Belediye Meclisinin Temmuz ayı 2. Oturumunda yüksek katlı riskli binaların yıkılıp aynı şekilde dönüştürülmesine imkan sağlayacak tarihi karara CHP’nin çekimser oy vermesiyle ilgili duygularını ifade eden CHP Yalova Belediye Meclis Üyesi Adil Ürekli,”Sayın Başkanım yanlış anlaşılma olmasın biz yapılacak olan bu dönüştürmeye karşı değiliz. Bu gerçekten alınması gereken önemli bir karar.” dedi.

“Zaten kentsel dönüşümün uygulanmayışının en büyük sebeplerinden biri yüksek katlı binaların dönüştürülememesidir” diyen CHP’li Adil Ürekli,”Çünkü 6 katlı bina imar planında 4 katlı eee 2 kat ne olacak? Sonuçta her kat malikinin bireysel yerleri var. Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel. Aslında bunu keşke meclis eliyle yapabilsek ama bizim inandığımız meclisin aldığı kararın yeterli olmadığı ve ileride hukuki sorunlar çıkabileceği yönünde endişelerimiz olduğu için biz bu şekilde konuşuyoruz. Bu gerçekten alınması gereken önemli bir karar. Biz diyoruz ki bu iş keşke hükümet tarafından kanunlaştırılarak yapılsa da ne biz hukuksal anlamda zan altında kalsak ne de belediye meclis üyelerimiz yoksa alınan karar gerçekten yapılması gereken bir şey. Yani buna bizim her hangi bir itirazımız yok. Ama hukuksal bir zemine oturmadığına inandığımız için biz böyle bir durum içerisindeyiz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.