CHP'Lİ BAŞKAN, ÇEVRE FELAKETİNE 'DUR' DEDİ!
ÖZEL HABER/ Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, nihayet sahil dolgu projesindeki rezilliğe son verdi! Yapımı adeta yılan hikayesine ve çevre felaketine dönüşen projede dün yine Çınarcık’a İstanbul’un inşaat pisliğini dökmek için yola çıkan Kayraport firmasına ait Derindeniz adlı gemi daha yoldayken Çınarcık Belediyesi tarafından geri çevrildi.

Revizyongazetesi.com üç gün önce yine özel bir haberle yaşanan çevre felaketine dikkat çekmişti.

Çınarcık Sahil Dolgu Projesi’nin eski yapı müteahhidi olan Düzce Denizcilik Firması sahibi Alpay Türkoğlu Revizyongazetesi.com’a konuşmuş ve projeyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yapmıştı.

Haberde; daha önceki Yalova Valisinin projede blok taş dışında hiç bir malzemenin dökümüne kesinlikle izin verilmeyeceği yönündeki  kararın da, yeni Valinin gelmesiyle rafa kalktığı ve uygulanmadığına dikkat çekilmişti!

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2018/03/16/valinin-karari-uygulanmiyor-firma-sahibi-belediyeyi-sucladi/

İşte ses getiren bu haber ve gelen tepkilere daha fazla dayanamayan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, nihayet sahil dolgu projesindeki rezilliğe son verdi! Dün yine İstanbul’un inşaat pisliğini dökmek için Çınarcık’a doğru yola çıkan Kayraport firmasına ait Derindeniz adlı gemi daha yoldayken Çınarcık Belediyesi tarafından geri çevrildi.

Derindeniz adlı Gemi yoldayken Belediye yetkilileri  firmadan gemideki malzemenin video kaydını istedi.

Çınarcık’a doğru yola çıkan gemide toprak ağırlıklı inşaat pisliği olduğunu video kaydından tespit eden belediye yetkilileri bu malzemenin dolgu alanına dökülmesine artık izin vermeyeceklerini ve bundan sonra sadece blok taş getirildiği takdirde dolgu alanına döküme izin vereceklerini Kayraport firma yetkililerine bildirdi.

Daha yeni kurulan ve sahil dolgu işlerinde hiç bir tecrübesi olmayan Kayraport Firması sahibi eski Jitem Komutanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün alınan bu kararla adeta şok olduğu edinilen bilgiler arasında.

Firma ortaklarıyla sorun yaşayan ve davalık olan Levent Ersöz’ün projeye devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.