FETÖ YATIR DEMİŞ, YATIRMIŞLAR!
Yalova'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) üyelerine yönelik hazırlanan iddianamede, sanıklardan M.S'nin odaya ait 4,5 milyon liranın örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asyaya yatırılmasını sağladığı bilgisine yer verildi.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ elebaşı Gülen'in Bank Asyayı kurtarma çağrısı üzerine 10 Mart 2014'te YTSO'nun hesabındaki 2 milyon 300 bin liranın 32 gün, 2 milyon 200 bin liranın da 22 Aralık 2014'te 31 gün vadeyle aynı bankaya yatırıldığının tespit edildiği belirtildi.

Tanık olarak dinlenen T.E, iddianameye giren ifadesinde, 2014'te yönetim kurulu kararıyla YTSO adına Bank Asyaya hesap açıldığını bildirdi.

Tanık T.E, 6 Mart 2014'te yapılan toplantıda gündemde "Bank Asyaya para yatırma" konusu olmamasına rağmen yönetim kurulu üyesi M.S'nin söz alarak "Hiç Bank Asyaya para yatırmadık, bu ay oraya yatıralım." dediği ve diğer üyelerden itiraz gelmemesi üzerine bunun karar defterine işlendiğini aktardı.

İTİRAFÇI OLDU

Davada tutuklu bir sanığın itirafçı olduğu ve bu yüzden salıverildiği de edinilen bilgiler arasında...

YTSO'nun Fetö davası ilk duruşmanın ardından ileri bir tarihe atıldı.

İddianamede, tutuksuz yargılanan YTSO yönetim kurulu başkanı ve üyelerinden oluşan 8 sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun"a muhalefet suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.