Fikret Demir: Kimse bizim vatanseverliğimizi sorgulayamaz

Yalova Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Fikret Demir, düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Fikret Demir açıklamasında,”Değerli canlar, kıymetli basın emekçileri. Bugün burada Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfında neden bir araya geldik? Bu yüzyılda halen Alevi-Bektaşi inancının birileri tarafından sorgulandığını görmekteyiz. Bir canımıza atılan iftira ve karalamalara kayıtsız kalmayacağımızı herkesin bilmesini isteriz.” dedi.

Başkan Fikret Demir,”Filiz Yıldız. Kendisi Yalova adliyesinde memur olarak çalışmaktadır. Tuncelili ve Alevi kimliğinden dolayı nasıl memur olmuş gibi çirkin söylemlere maruz kalmıştır.” dedi.

“Bizler her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi Cumhuriyetin ve laikliğin yılmaz savunucularıyız” diyen Fikret Demir,”Temel hak ve hürriyetler içerisinde siyasal inançsal ve kültürel düşünce özgürlüğünü savunmaktayız. Bizler Kerbeladan bu yana Maraş’ta Çorum da, Sivas’ta vurulduk yakıldık katledildik. Acımız halen ilk günkü gibi çok taze.” dedi.

“İki cihan serveri Hz.Muhammed Mustafa ve Hz.Ali’nin Ehlibeytin sevdalılarıyız” diyen Yalova Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Fikret Demir şöyle devam etti;

“Bizi kimse bu ülkenin düşmanı olarak gösteremez. Bizler 72 Millete bir nazarda bakarız. Kimse bizim vatanseverliğimizi sorgulayamaz. Genç bir kardeşimizi etnik kimliğinden dolayı toplum önünde rencide edemez. Her yurttaşın olması gerektiği gibi Alevilerde iyi birer yurtseverdirler. Biz vakıf olarak bu olayın takipçisi olacağız. Filiz Yıldız ve onun gibi bu tür suçlamalara maruz kalan herkesin etnik-köken fark etmeksizin yanında olacağımızı beyan etmekteyiz. Tüm kamuoyuna duyurulur.”

Anahtar Kelimeler:
Fikret Demir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Yıldız öncü firin.... 3 yıl önce

Bu cümleyi kim kurmuş ise bir vatandaş olarak cok yadırgadım ve şiddetle kınıyorum...Ülkemizde yaşayan tüm fertler, eşit haklara sahip olduğu gibi...eşit yükümlülüklere de sahiptir...Kanunlara göre sadece ermeni, Musevi ve rum vatandaşlar azınlık kapsamında dir ki onlar da aynı hak ve yükümlülüklere sahiptir...Adaletin sağlandığı o kurumda, adaletsiz cümleler bizleri üzer...En derin saygilarimla