HALİT GÜLEÇ: DEREAĞZINDAKİ ÖZEL OKUL İNŞAATI KAÇAKTIR!
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Dereağzı mevkiinde bulunan ve özel okul yapmak üzere kaçak olarak tadilattan geçirilen eski soğuk hava deposu ile ilgili sosyal medyada ve bazı basın organlarında çıkan haberler nedeniyle açılama yaptı.

Kamuoyunun yanıltılmak istendiğini belirten Başkan Yardımcısı Güleç; “Bizim görevimiz aynı zamanda yasalar çerçevesinde kanunlara göre halkımızı doğru bilgilendirmektir. Burada yapılmak istenen özel okul için daha ilk çivi çakıldığında ilgili kurum konu hakkında uyarılmış ve yasal süreç başlatılmıştır” dedi.



"Her şeyden önce Yalova halkı asla deprem gerçeğini unutmamalı ve ona göre hareket etmelidir" diyen Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç; "1999 yılında büyük açılar yaşamış olan bu kentin yöneticileri olarak geride bıraktığımız 5 yıllık süreçte Yalova’yı beton yığını yapmamak ve depreme karşı güvenli bir kent olması için yapılan yapıların bu göre planlanmasını sağlamak için çalıştık. Bundan sonra ki süreci de aynı çizgide yönetmeye devam edeceğiz. Ruhsatı ve geçmişe dair kazanılmış bir hakkı olmayan 50 senelik riskli olarak nitelendirebileceğimiz soğuk hava deposunun eğitim kurumuna dönüştürülmeye çalışılması, Yalova gibi deprem gerçeği olan şehrimizde tasvip edilebilecek bir durum değildir" dedi.



Dereağzında yapılmaya çalışılan özel okul inşaatının henüz ilk çivi çakıldığında belediye tarafından durdurulduğunu belirten Güleç sözlerini şöyle sürdürdü; "Tüm risklere rağmen bu konuda ısrarcı olan ilgili kuruma yaptıkları işi ruhsatlı olarak yapmaları hususunda uyarılarımızı yaptık. Fakat ilgililer uyarıları dikkate almamakta ısrarcı oldu. Yalova ili mücavir alanı sınırlarımız içinde her kim ki esaslı bir tadilat yaparsa tadilat ruhsatı almak zorundadır. İmar barışından yararlanarak almış oldukları yapı kayıt belgesi mevcut durum için alınır. Sonrasında yapılacak her türlü esaslı tadilat ruhsata tabidir. Ve bu ruhsatta Yalova Belediyesi tarafından verilmektedir. Kanunlara yönetmeliklere uyulması hususunda birçok kez yapılan uyarılara uymayan ilgili kurum ve şahıslara belediyemizce cezai işlem uygulanmış kendileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur."

"Mahkeme ruhsat verilmesi konusunda bağlayıcı bir karar vermemekle birlikte Yalova Belediyesine bu yapının geçmişe yönelik bir hakkının olup olmadığının bilgisi sormuştur" diyen Güleç; "Günübirlik tesis alanı olan bu bölgedeki özel okul için belediyemize müracaat edildiğinde gerekli inceleme yapılmış bu yapının özel okul yapılmaya uygun olmaması nedeniyle talep ret edilmiştir. İstinat Mahkemesi karar da belediyemizin ruhsatı ret ederken bu yapının geçmişe yönelik bir hakkının olup olmadığının değerlendirilmesini buna göre karar verilmesini istemiştir. Geçmişe yönelik yapı ruhsatı, iskanı, tapusu gibi hiçbir resmi belgesi olmayan bir soğuk hava deposu dolayısıyla geçmişe yönelik hiçbir hakka sahip değildir. Valiliğin de konu ile ilgili tarafımıza verdiği görüş yazısında burada tadilat ruhsat verilemeyeceği, deponun eğitim tesisi olarak kullanılamayacağı açıkça belirtilmiştir" dedi.



"Yasalara uygun olan ve Yalova’ya katkı sağlayacak her çalışmanın destekçisiyiz" diyen Güleç; "Kimsenin kanunlara, yönetmeliklere uygun olan işi ve ticaretine engel olmak gibi bir lüksümüz asla olamaz. Aksine Yalova’ya katma değer sağlayacak olan her yatırımın yanında ve destekçisiyiz. Ancak Dereağzında yapılan özel okul için iddia edilen yasallık durumu söz konusu değildir. Bu izni ya Belediye ya Valilik ya da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü verir. Bu kurumlar haricinde size izni kim veriyor? İlgilileri kurumlar, kanunlar ve yönetmeliklerle ilgili öncelikle şahısları bilgi ve belge sahibi olmaya davet ediyorum" diye konuştu.







 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.