Halit Güleç'ten Rektör Cebeci'ye tepki!
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Yalova Üniversitesi Rektörü Cebeci’ye seslenerek "Sayın Rektörüm, bu konuların konuşulacağı yer gazete sütunları değil, tıpkı bizim sizlerle yaptığımız gibi karşılıklı yapılacak toplantılardır" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yurt dışında bulunduğu için açıklamayı kendisinin yaptığını belirten Başkan Yardımcısı Güleç; "Yaşanılan 5,8’lik deprem sonrasında oluşan tedirginlik ve sonrasında yaşanılan süreç kamuoyunca iyi bilinmekte. Personelimizin talebi doğrultusunda mevcut binamızda yapılan incelemelerin neticesini de tüm kamuoyu ile paylaştık. Ortaya çıkan bu tablo sonrasında yaptığımız ilk iş Sayın Valimizi konu hakkında bilgilendirmek ve onun öncülüğünde Milletvekillerimiz Özcan Özel ve Ahmet Büyükgümüş, CHP ve AK Parti İl Başkanlarımız, İl Genel Meclis Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü, Çevre Şehircilik İl Müdürümüz, Belediye Başkanımız ve ben olmak üzere toplandık. Katılım genişleyerek toplamda 5 adet toplantı gerçekleştirdik. Ortak karar alarak öğrencilerin de mağdur olmaması adına tek bloğun tahsisinin iptalini meclise getirdik. Tüm bunları diyalog ile karşılıklı görüşmeler ile yaptık basın aracılığıyla değil" dedi.

Rektör Bey Basından Konuşmayı Tercih Ediyor

"Tahsisin iptali sonrasında Sayın Rektör sürekli basın önüne çıkarak bu konuda aksi yönde açıklamalar yapmakta" diyen Başkan Yardımcısı Halit Güleç; "Toplum Bilimleri Fakültesi Yalova’mıza hayırlı olsun. Kendilerinin de belirttiği gibi gerek Başkanımız gerek Belediyemiz Yalova’da üniversitenin gelişmesi ve kalkınması için üzerine düşeni her zaman yapmıştır. Bundan sonrada yapmaya devam edecektir. Binanın taşınması konusunda da biz gerekli desteği zaten vereceğimizi Karizmayı tahsis edebileceğimizi de yapılan bu toplantılarda dile getirdik. O gün bir blok bize yeter diyenler bugün bizlerle direk olarak iletişime geçmek yerine basın üzerinden konuşmayı tercih etmekteler. Kimse şunu unutmasın. Yalova da bizim, burada okuyan öğrenciler de bizim, üniversitemiz de bizim, belediye de bizim. Kimsenin istemeyeceği gibi bizlerde bu ortak noktalarımızın zarar görmesini asla istemeyiz. 5 kez yapılan toplantılar neticesinde alınan ortak karar ne ise biz onu uyguladık. Bizimde sağlığını huzurunu düşünmek zorunda olduğumuz belediye ailemiz var. O ailenin reisi olarak sorumluluğu olan Sayın Vefa Salman var. Sayın Rektöre olaylara bir de bu pencereden bakmasını öneriyorum" dedi.

Belediye Çalışanları Huzursuz

Açıklamalarını Rektörlük Binasını işaret ederek sürdüren Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç son olarak şunları dile getirdi;

"Sayın Rektör açıklamasında, Başkanımızın bu konudaki düşüncesini gayet güzel ortaya koymuş. Başkanımız Vefa Salman üniversitenin kuruluş aşamasından bu güne kadar farklı pozisyonlarda görev almış, destek olmuş bir isimdir. Bugün rektör koltuğunda o oturuyor olsa ve Rektör Beyde Belediye Başkanı olmuş olsa Vefa Salman’ın aynı talebe vereceği cevap üniversite öğrencileri için İstanbul ve deniz manzaralı Rektörlük Binasını ve makamını öğrencilere tahsis etmek olur, belediyede çalışan yüzlerce insanın da huzurunun bozulmasına müsaade etmezdi."

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/12/16/muglim-bagatar-yalova-belediyesi-sureci-iyi-yonetemiyor/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/12/25/adem-saruhan-yalovayi-yonetenler-bu-yanlistan-donmeliler/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.