Huzur, Barış ve Hürriyet Sokak esnaflarından HES kodu tepkisi!

Bilindiği üzere ülkemizde ve güzel Yalovamızda son dönemde koronavirüs vakaları ciddi oranda artmış, Yalova Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu’muz da bu artışları önlemek ve vaka sayılarını azaltmak için bir takım kararlar uygulamaya koymuştur. 
Bu kararlardan bir tanesi de işletmelerimizin bulunduğu Huzur, Barış ve Hürriyet Sokak’larının girişlerinde HES kodu uygulaması başlatmak olmuştur. Geçtiğimiz gün itibariyle sokak girişlerine demir bariyerler konarak başlatılan uygulamadan ciddi rahatsızlık duymaktayız. 
Tabii ki salgının etkilerini azaltmak, vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına alınan her türlü önlemin yanında ve arkasındayız. Ancak gel gelelim, sokak bazında sadece bizim işletmelerimizin bulunduğu bölgede böyle bir uygulamaya gidilmesi, ilimiz genelinde başka hiçbir bölgede benzer bir uygulama olmaması hakkaniyetli değildir. Alınan kararın pandeminin etkisini azaltmayı amaçlamaktan çok, özellikle sosyal medyada işletmelerimize karşı yapılan haksız eleştirilerin sesini kesmek amaçlı olduğu bellidir. 
Bu sokaklar Yalova’nın en kalabalık, en kuralsız yerleri gibi gösterilmiş, adeta günah keçisi ilan edilmiştir. Oysa bu sokaklardaki esnafların çoğu pandemi riskinin nispeten çok daha az olduğu düşük kapasiteli açık hava mekanlarıdır. Bizim kapasitemizin çok üstünde misafir ağırlayabilen, bulaş açısından daha riskli kapalı mekanlarda benzer bir uygulamaya gerek duyulmamıştır. 
Sokaklarımız ve buradaki mekanlar, aynı anda çok sayıda insanın bulunduğu zincir mağazalardan, AVM’lerden, süpermarketlerden, kamu kurumlarından, binlerce kişinin aynı anda çalıştığı fabrikalardan çok daha güvenlidir. Bu bizlerin görüşü değil, uzmanların dile getirdiği bilimsel bir gerçektir. 
Ayrıca sokağımızda kafeterya dışında çeşitli iş kollarından farklı işletmeler de mevcuttur. Sokak girişlerine demir bariyerler çekilerek HES kodu sorgulaması yapılması gel- geç müşteri sayısının çok azalmasına neden olmuştur. Bu durum hem ciddi bir haksız rekabet yaratmakta, hem de kafeterya işletmeciliği dışından hizmet veren çok sayıda esnafımıza büyük bir darbe vurmaktadır. 
Başlatılan bu uygulama esnafımızı artan vaka sayılarının sorumlusu gibi göstermiş, bir nevi hedef tahtasına oturtmuştur. Oysa bu karar ne adildir, ne de hakkaniyetlidir. 
Pandemi sürecinin en başından bu yana alınan tüm kararlara harfiyen uyan, önlemleri en üst seviyede uygulayan, “İsterseniz daha masa koymayalım. Paket servise devam edelim” diye teklifte bulunan Hürriyet, Barış ve Huzur Sokak esnafları olarak bu karardan acilen vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 
Bu konuyla ilgili gerekli mercilere de dilekçelerimizi sunacağız. 
Yalova kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Huzur, Barış ve Hürriyet Sokak esnafları

Anahtar Kelimeler:
Yalova
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.