İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, AK Parti'ye fena yüklendi!
İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar yaptığı basın açıklamasında ekonomi üzerinden AK Parti’ye yüklendi. "AKP'nin milletvekillerini Yalova'da gören var mı?" diye soran Başkan Tatar’ın, AK Parti Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ten "Yalova’nın misafir milletvekili" diye bahsetmesi dikkat çekti.

İşte o açıklama

ESNAFI DAHA DA EZMEYİN!

Ekonomik sıkıntılar ve problemler her geçen gün artarak büyüyor. Hükümetin verdiği Ekonomik rakamlar ve toz pembe tablolar, yalnızca yakın çevresi ve etrafındaki bir avuç mutlu azınlığın sahip olduğu imkanlardır. Geçim sıkıntısının faturasını her geçen gün milletimizin her kesimindeki vatandaşlarımız en ağır şekilde hissetmektedirler. AKP hükümeti verdiği rakamlarla insanların gözünü boyamakta, Polyannacılık oynamaktadır. İşler hiçte iyiye gitmiyor.

Bakanların verdiği rakamlarla, çarşı pazardaki rakamlar arasında fahiş derece fark var. Bütçe açığını kapamak ve faiz ödemesi yapabilmek için her gün zamlarla, cezalarla ve vergilerle vatandaşı sık boğaz etmektedirler.

İnsanlarımızın alım gücü her geçen gün azalmaktadır. Esnaf can derdinde, hükümet zam ve ceza peşinde.

Ekonomideki bu kısır döngü en çok asgari ücretli, sabit ücretli ve esnaf kesimini mağdur etmektedir.

Enerji ürünleri (Elektrik, Doğalgaz, Benzin vd) geçen senelere göre en az %70, %80 artışa tabi olmuştur. Enerjideki bu artış insanların üzerine yük getirirken, Hükümetin vergi gelirlerinin artışına sebep olmuştur.

AKP’nin en büyük gelir kaynağı vergiler, cezalar ve zamlardır.

Bunun neticesi olarak başta esnaf kesiminde olmak üzere işler git gide zora girmekte, insanlar kepenk kapatmak zorunda kalmaktadırlar.

Yalovamız'da yalnızca bu yıl icralık dosya sayısı 10 binlere yaklaşmış, her gün daha da artmakta ve daha yüksek boyutlara çıkmaktadır.

Esnaf geçinemez, vergi ödemesi yapamaz, eleman çalıştıramaz hale gelmiştir.

İşsizlik rakamları her geçen gün artmaktadır. İşsizlik rakamları resmi rakamlara göre %15, Genç işsizlikte ise %25 dir. Bu rakam Yalova'da en basit rakamla 27 bin, aileleriyle birlikte 80 bin kişiyi etkilemektedir.

Ne vatandaşın, ne de esnafın dayanacak takati kalmamıştır. Tuzu kuru insanlar gençlerin iş beğenmediği konusunda bahane üreterek suçu işşiz insanlara atmaktadırlar. İşyerlerinde genellikle taşeronluk sistemi ve asgari ücretli mevcuttur. Asgari ücret imkanları ile Yalova ilinde aile kurmak ve geçindirmek büyük cesaret ve yetenek ister.

Şehri yöneten İdareciler ve yöneticiler acaba kendi çocuklarını ve evlatlarını bu ücretlere çalıştırırlar mı?

Esnafımızın farklı meslek gruplarınında kendi içinde problemleri mevcut. Şoför esnafının; Yakıt problemi, Taşımacılık Belgeleri(D4) belgeleri devir ve tahsisi, K belgeleri, artan yüksek sigorta ücretleri, küçük esnafın; vergi, kira, otopark olmaması nedeniyle gelir kaybı, AVM’lerin Yalova ekonomisine verdiği zararlar mevcuttur.

Gerek Yerel yönetimin gerekse merkezi yönetimin ilk önce kaçak ve ruhsatsız işlere göz yumması da kayıplara neden olmaktadır.

AKP hükümetinin ekonomik paketleri esnafa ve vatandaşa destek değil yük olmaktadır.

Yalova'da en son Vergi dairesinin vatandaşın borçlarından dolayı banka hesaplarına haciz koyması işleri daha da zorlaştırmaktadır.

En önemlisi de bu problemlerin çözümüyle ilgili Yalova'da İktidar temsilcisi AKP'nin Yöneticilerinin, Milletvekillerinin duyarsız, ilgisiz ve yetersizliğidir.

Seçimlerde aldıkları oyun ve yetkinin gereğini yapmamaktadırlar.

Bu konuda AKP gereği kadar Yalova'ya sahip çıkmamaktadır.

Esnafın, işsizlerin ve sabit ücretlilerin problemlerine ve ihtiyaçlarına karşı üç maymunu oynamaktadırlar.

AKP'nin gençlik kolları başkanı Yalova'nın misafir milletvekili Ahmet BÜYÜKGÜMÜŞ bu konularda Hükümette ve Ankara'da ne kadar etkili zamanla göreceğiz.

Yalova'ya gelen bakanlar Yalova'nın gerçek gündemi ve sorunlarına çözüm üretsinler.

Yalova'da 40 yıllık, 50 yıllık aile şirketleri ve işletmeleri kapanmakta, her geçen gün Caddelerde dükkanlar kapanmaktadır.

AKP'nin milletvekillerini Yalova'da gören var mı?

Yalova sahipsiz değil. İYİ parti olarak esnafımızın ve vatandaşlarımızın yanındayız.

Birlik beraberlik içinde bütün sorunları çözeceğimize inanıyoruz.

Daima İYİ'ler kazanır.

Erol TATAR

İYİ Parti Yalova İl Başkanı

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/12/17/cinarciktaki-feto-toplantilari-neden-sorusturulmuyor/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.