Koru'da ulaşımda yeni dönem

Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru Beldesi yeni yılla birlikte ulaşımda yeni bir döneme giriyor.


Konuyla ilgili Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’a bilgi veren Koru Belediye Başkan Yardımcısı Kemal İldeniz şöyle konuştu;

"Beldemizde Atakent Mahallesi’nden kalkarak Yalova’ya giden iki adet otobüsümüz var. Belediye araçlarının zaten belde dışında taşımacılık yapma yetkisi yok.

Bu araçlardan vatandaşlarımız sabah 8, akşam 5 saatlerinde yararlanıyordu, hafta sonu yararlanamıyordu. Sadece hafta içi saat başı sefer yapılıyordu.

Bizde Belediye olarak meclis kararıyla beldemizde bulunan iki adet Kooperatif ile anlaştık. 40 adet minibüs bizim belirlediğimiz ücret tarifesiyle taşımacılık yapacak.

Böylece vatandaşlarımız artık 7 gün gece 12’ye kadar 15 dakika ara ile sefer yapacak bütün minibüslerden faydalanacak ayrıca belediye otobüslerinin gitmediği güzergahta bulunan vatandaşlarımızda bu ulaşım hizmetinden yararlanmış olacaklar.

Mevcut minibüslerin ücretlerini düşürdük. Konutlar-Yalova 3.5 liraya indi. Öğrenci 1.75 liraya indi.

Yine minibüslerden yararlanamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız belde içi ücretsiz yolculuk yapacaklar, Yalova’ya ise 2.5 liraya indirimli yolculuk yapabilecekler.

Boşa çıkan iki otobüsümüz ise beldemizde okul öğrencilerini ücretsiz taşıyacak ve  halkımız servis parasından kurtulacaklar."

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/12/23/kamil-yaman-10-numara-bir-proje-olacak/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.