LİMAK ENERJİ'DEN YASKİ'NİN İDDİALARINA YANIT
Limak Enerji Uludağ Elektrik A.Ş. tarafından yapılan açıklamaya göre, YASKİ’nin ödenmemiş 1 milyon 650 bin TL’lik fatura borcunun bulunduğuna işaret edildi.

Şirket, buna rağmen Yalova halkını ve kamu sağlığını göz önünde bulundurarak iyi niyetli bir tutum gösterildiğini, diyalog kanallarının açık olduğunu belirtti.


Limak Enerji Uludağ Elektrik Anonim Şirketi, Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) tarafından ileri sürülen “borca yönelik elektrik kesintisi” iddialarını yanıtladı.

Limak Enerji Uludağ Elektrik A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, YASKİ ile bölgenin görevli elektrik tedarik şirketi olan Limak Enerji Uludağ Elektrik A.Ş. arasında yaklaşık olarak 4 yıldır
süren, ödenmeyen/gecikmeli ödenen enerji faturaları hususunda sorun yaşandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, kurum yetkilileri ile defalarca yapılan görüşmeler ve yazışmalara rağmen YASKİ tarafından son 6 aydır herhangi bir ödeme planı sunulmadığı aktarıldı. Buna ilişkin 16 Eylül tarihinde başta YASKİ ve üye belediyeler olmak üzere ilgili kamu kurumlarına yazı gönderilerek uyarıda bulunulduğunun anımsatıldığı açıklamada, “20 EYLÜL 2019 tarihine kadar YASKİ ’den veya herhangi bir başka ilgili kurum dan geri dönüş alınamamıştır.” ifadeleri yer aldı.

“AYLIK 260 BİN TL’LİK ENERJİ TÜKETİMİ YAPILIYOR”

YASKİ’nin aylık 260 bin TL’lik enerji tüketimi yaptığını ve 2019 yılı faturaları için 8 aylık dönemde yalnızca 585 bin TL’lik bir ödeme gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, Şubat 2019 tarihinden bugüne halen 1 milyon 650 bin TL tutarında (gecikme zammı dahil) ödenmemiş fatura borcu bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Limak Enerji’nin Yalova halkını ve kamu sağlığını göz önünde bulundurarak iyi niyetli bir tutum gösterdiği vurgulanarak, “Yaklaşımımızın halen arkasında olduğumuzu bildirir, YASKİ’nin atacağı olumlu adımlara aynı karşılığı vermeye hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine önemle arz ederiz.” denildi.

NE OLMUŞTU?


Yalova Belediyesi ve diğer belediyelerden alacağını tahsil edemeyen YASKİ'nin UEDAŞ'a borcundan dolayı elektrikleri kesildi.

Yalova Atık Su ve Kanalizasyon Birliği (YASKİ) Başkanı Adnan Kırtay, borcu olan belediyelere "Borcunuzu ödeyin” çağrısı yaptı ve Yalova'yı 5 saat içinde lağım ve pis suların basacağı ikazını yaptı.

YASKİ KRİZİ REVİZYONGAZETESİ.COM’DA...


Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, Yaski kriziyle ilgili şu bilgileri verdi...

"Az önce Limak Enerji Yaski'nin borçlarından dolayı elektriklerinin kesilmesiyle ilgili basın açıklaması yolladı ve yayınladım.

Sonra hemen AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’ı aradım ve konuyu sordum.

Sayın Başkan bana AK Parti’li Belediyelerin Yaski’ye olan borçların ödenmesiyle ilgili harekete geçtiğini ve borçların bir kaç gün içinde ödeneceğini söyledi tabii bu borçların problemin %10’luk bir kısmı olduğunun da altını çizdi.

Sayın Başkan bana Çiftlikköy Belediyesi’nin yaklaşık 200 bin lira bir borcu olduğunu ve bu rakamında süratle ödeneceğini ama esas problemin Yalova Belediyesi’nde olduğunu ve Yalova Belediyesi’nin 2 milyon borcunu ödemesi halinde sorun kalmayacağını belirtti.

Sayın Başkana “Limak Enerji ile görüşülüp bir kaç gün süre istense... böyle bir girişim söz konusu olabilir mi?” dedim...

Başkan Bağatar’da bunun yapılabilmesi için bir ödeme planı sunulması lazım. Biz AK Parti’li belediyeler için gerekeni yapıyoruz. Başkan Vefa Salman da konuya iyi niyetle yaklaşacaktır” dedi.

Yaski kriziyle ilgili Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’le de görüştüm.

Sayın Güleç, 5 aylık dönemde kıt imkanlarla Yaski’ye 750 bin lira ödeme yaptıklarını söyledi...

Kredi taleplerine belediye meclisinin izin vermediğine vurgu yapan Başkan Yardımcısı Sayın Halit Güleç, Başkan Vefa Salman’ın konuyla ilgili Pazartesi bir açıklama yapacağı bilgisini de bana verdi."





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.