Mehmet Gürel: Atatürk'ün ismini hafızalardan silmeye çalışanlar var!

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, 10 Kasım dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklamasında,”Bugün vatanımızı emperyalist düşmanların elinden kurtararak, yeni bir millet ve ulus yaratan, bu bayrak altında, bu vatanda kendi dinimizle, kendi dilimizle özgür bir biçimde yaşamamızı sağlayan ebedi ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. ölüm yıldönümü. Öyle etkili ve güçlü bir insan ebediyete göçtü ki 82 yıl önce, hala onun ismini hafızalardan silmeye çalışanlar var. Devrimlerini unutturmaya, fotoğraflarını, heykellerini kaldırmaya, adını kitaplardan çıkartmaya çalışanlar var.” dedi.

CHP’li İl Başkanı Mehmet Gürel şöyle devam etti:

“Bu toplum Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine erişmesin diye; ülkemizde kadın erkek eşit olmasın diye, Cumhuriyet olmasın diye, laiklik olmasın diye, demokrasi olmasın diye, hukukun üstünlüğü olmasın diye, çağdaş ilerici bir anlayış olmasın diye mücadele edenler var. Ama asla unutulmasın ki, aynı zamanda bu topraklarda Cumhuriyetin evlatları da var. Bu topraklarda Atatürk’ün devrimlerine inanmış ve özümsemiş milyonlarca yurttaş da var. Atatürk’ü yüreklerine kazımış, bıraktığı mirasın öneminin bilincinde olan ve onun açtığı yolda ne olursa olsun yürüyecek milyonlar da var. Ve biz, Cumhuriyetin evlatları; her zaman Atatürk’ün ismini ve devrimlerinin izini silmeye çalışan yobaz, gerici, saltanat yanlısı kesimin karşısında dimdik duracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, neye mal olursa olsun laik, demokratik cumhuriyetimizi koruyacağız ve ulu önderimiz Atatürk’ün devrimlerini yaşatacağız. Bu düşüncelerle, şahsım ve Yalova Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü adına; bağımsızlığımızı sağlayan, bize Cumhuriyeti hediye eden, partimizin kurucusu ve vatanımızın kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yılında rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Mehmet Gürel10 Kasım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.