Mehmet Gürel: Hemen erken seçim kararı alın!

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, gündemdeki siyasi tartışmalar üzerinden iktidara yüklendiği yazılı basın açıklamasında erken seçim çağrısı yaptı.

“CHP mafyacılığı da bitirecek, tüm aç vatandaşlarını da doyuracak. Yeter ki siz aradan çekilin!” diyen İl Başkanı Mehmet Gürel,“Saray iktidarının geldiği nokta ortada. Bir mafya babasının iktidarı doğrudan töhmet altında bırakan iddialarına; iktidar, konuyu kapatmaya çalışma çabası dışında neredeyse hiçbir açıklama getiremiyor. Kamuoyunun bu iddialar hakkındaki açıklama beklentisi özellikle duyulmamaya çalışılıyor.” dedi.

Mehmet Gürel,”Bu mafya filminin başrol oyuncusu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir televizyon kanalına çıktı ve iddialara cevap verme yerine gençliğinden başlayarak hayat hikayesini anlattı. Bu devletin bakanı ayda 10.000 USD rüşvet alan siyasiyi biliyorum dedi fakat kamuoyuna ismini açıklamadı. Böylelikle mafya liderinin iddiasını doğruladı. Ayrıca Cumhurbaşkanına da “Beni görevden alırsan, bildiğim çok şey var, açıklarım ha” mesajının vererek gözdağı verdi. Ve başarılı da oldu. Zaten bir önceki gün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Soylu’ya destek açıklaması yapmıştı. Ertesi gün günlerdir bu iddialara ilişkin ağzını bıçak açmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtemel mesajı anladı ve normalde hemen görevden alması gereken Soylu’yu mecburen savunan bir açıklama yaptı. Bunlar olurken bir yandan Binali Yıldırım’ın ve Mehmet Ağar’ın oğulları ve Demirören grubunun yaptıkları ile alakalı mafya babasının iddialarına yönelik muhalefet partilerinin araştırma komisyonu kurulmasına yönelik teklifleri ise her zaman ki gibi AKP ve MHP tarafından reddedildi. Yani bu konuların araştırılmasını istemediklerini net bir şekilde vurgulamış oldular. Yani anlaşılan o ki, iktidarın mecburi destekçisi MHP liderinin baskısıyla bir diğer mafya babası Alaattin Çakıcı’nın hapisten çıkarılmasıyla başlayan bu “mafya-hükümet iç içe “ filmi, Sedat Peker videolarıyla artık yerli dizi haline geldi.” dedi.

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel açıklamasına şöyle devam etti;

“Ve AKP sus pus, MHP sus pus. Tabi bu sırada daha önce iktidar için seçim mitingleri düzenlemesine izin verilen mafya babası Sedat Peker, sosyal medyada Ak troller ve yandaş basın tarafında acilen Fetö’cü ilan edildi. Şimdi herkes bekliyor bu dizi filmin sonu nereye varacak diye. Bütün bu şeffaf olmayan ve gayrı ciddi devlet yönetimi sonucunda, Recep Tayyip Erdoğan muhalefetin “ekonomik krizden dolayı millet aç” vurgusuna; “Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyurun” dedi. Yani şunu demek istedi; “benim elimden gelen bu, ben beceremiyorum, ben bu kadar yapabiliyorum, aç olanları siz doyurun.” Şu soruyu sormazlar mı Erdoğan’a; Madem iktidar olan senin partin, madem devletin tüm imkanları 20 yıldır senin elinde, madem istediğin yasayı yönetmeliği bir gecede çıkarıyorsun, tüm kaynakları istediğin şekilde kullanıyorsun ve kendi tabirin ile madem “ekonomi konusunda uzmansın”. O zaman neden bu toplumsal fakirliği gideremiyorsun da sıkışınca muhalefet yapsın diyorsun? Neden CHP’li belediyeler yardım ve destek kampanyaları düzenlediklerinde onları engelliyorsun?”

“Esasında üç beş tane müteahhit firmaya verdiği değeri ve gösterdiği hukuki ve mali imtiyazları halkımıza gösterse ve verse, ne aç insan kalacak ne de mağdur.” diyen Mehmet Gürel,”Ama yapacak bir şey yok, anlıyoruz ki; Cumhurbaşkanı onları halktan daha fazla seviyor ne yazık ki. Ayrıca biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkede bir kişi bile aç insan kalmamasını en öncelikli amacımız haline getirmişiz, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu; bizim iktidarımızda “hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” diyerek muhteşem bir iddia ortaya koymuş. Seçim yapılsa hemen iktidara gelip bu toplumsal fakirliği yok edeceğiz ve mafya ilişkileriyle kirlenmiş bu hükümet yapısını hemen temizleyeceğiz. Fakat AKP ve MHP seçimi kaybedecekleri korkusuyla toplumun erken seçim talebini duymamazlıktan geliyor. Çünkü korkuyorlar. Herkes seçim olursa bu iktidarın değişeceğini biliyor. Onlar ise yapay gündemler yaratmaya çalışarak bu esas sorundan kaçmaya çalışıyorlar.” dedi.

“Kulaklarını kapamış iktidara sesleniyorum” diyen Mehmet Gürel,”Madem beceremiyorsunuz, ülkemizin hayrı için hemen erken seçim kararı alın. Erken seçim yapalım ki; Millet İttifakı iktidara gelip halkımızı bu ekonomik buhrandan ve mafya ilişkilerine bulaşmış siyasi döngüden kurtarsın.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Mehmet GürelCHP Yalova
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.