Mehmet Gürel: Muğlim Bağatar bu konu hakkında cevap verecek mi?

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, bazı imar konularında eleştirilerine devam etti ve geçtiğimiz günlerde “Hodri Meydan” diyerek kendisine cevap veren AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’a,”Yalova AKP İl Başkanı bu konuyu biliyor mu? Yalova’nın göbeğindeki bu yanlışa ne diyor? Bu konu hakkında cevap verecek mi? Yoksa cevap olarak bu konuyla hiç alakası olmayan “Hodri meydan, Gel Yalova Belediyesi’ndeki dava konularını mı tartışalım” diyecek? Yoksa daha da alakasız olarak, her cevap veremedikleri konuda olduğu gibi “bayrağımızı indiremezsiniz, ezanımızı susturamazsınız” diye mi cevap verecek? “ diyerek gönderme yapmayı ihmal etmedi.

Mehmet Gürel yeni açıklamasında,”Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın Yalova ziyaretinde iktidar cephesi ani bir kararla Belediye Binası ve Valilik Binalarının yapılacağı yeri Yalova Şehir Stadının yanındaki amatör sahaların olduğu alanla beraber Kapalı Yüzme Havuzunun batısında kalan alan olarak açıkladı.

Bu alana bu binaların hangi ölçek ve mimaride yapılacağına ve özellikle Şehit Ömer Faydalı Bulvarı’nda oluşacak araç ve yaya ulaşım çözümlerinin nasıl yapılacağına önümüzdeki süreçte bakacağız, bu ayrı bir konu. Esas sorunumuz geçen günlerde Arboretum arazisinde yapılan plan değişikliğinin aynısının bu alana da yapılmış olması.

Madem bu alana sadece belediye ve valilik binalarını taşıyacaksınız, o zaman 1/50.000 lik Çevre Düzeni Planı’nda yapılan değişikliklerde bu alanı “Resmi Kurum Alanı” yapmak yerine neden “konut, ticari alan, Avm, hastane, otel de yapılabilecek Kentsel Yerleşik Alan” yapıyorsunuz? Sizce de garip değil mi?” dedi.

Mehmet Gürel şöyle devam etti:

“Buyurun yine cenaze namazına. Yani artık Yalova Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait yaklaşık 27.000 m2 büyüklüğündeki bu alanda, daha sonra alt ölçekli planlarda konut da, ticari yapı da, avm de, otel de yapılabilme resmi hakkı tanınmış oldu. Plan değişikliklerinin açıklandığı raporda bu alandaki değişikliği kılıfına uydurmak için de aynı madde başlığı altında Yalova Lisesi’nin de içinde olduğu alanı adres gösteriyorlar. Diyorlar ki bu kurnazlığı da kitabına uydurmak için, “ biz bu sosyal alanı buradan kaldırdık ama Yalova Lisesi’nin de içinde olduğu imar adasını da Kentsel Yerleşik Alandan, Kentsel ve Bölgesel Sosyal Altyapı Alanı’na çevirdik. Yani yönetmelikler gereği dengeleme yaptık.”

Şimdi yine soruyorum.

1- Kim buranın imarının değişikliğini talep etti? Ne amaçla talep etti?

2- Belediye ve valilik binalarının buraya yapılabilmesi için bu değişiklik talep edildiyse, üst ölçekli planda neden bu alanı; Resmi Kurum Alanı yapmak yerine içinde konut, otel, avm, ofis, dükkan de yapılabilen Kentsel Yerleşik Alan yaptınız?

3- Yalova Belediyesi Başkan Vekili ve meclis üyeleri bu değişiklik hakkında ne diyor, itiraz edecekler mi?

4- Yalova AKP milletvekilleri bu konuyu biliyorlar mı? Bilmemeleri mümkün mü? Biliyorlarsa buna nasıl izin verdiler?

5- Yalova AKP İl Başkanı bu konuyu biliyor mu? Yalova’nın göbeğindeki bu yanlışa ne diyor? Bu konu hakkında cevap verecek mi? Yoksa cevap olarak bu konuyla hiç alakası olmayan “Hodri meydan, Gel Yalova Belediyesi’ndeki dava konularını mı tartışalım” diyecek? Yoksa daha da alakasız olarak, her cevap veremedikleri konuda olduğu gibi “bayrağımızı indiremezsiniz, ezanımızı susturamazsınız” diye mi cevap verecek?

6- Burayı meşru hale getirmek için Yalova Lisesi’nin de olduğu imar adasını kullanmak uyanıklığı Yalova Halkı’nı aptal yerine koymaya çalışmak değil midir?

Tabi biz Yalova Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü olarak “Karma OSB konusunda” ve “Arboretum alanında verilen yanlış plan kararı” konusunda olduğu gibi bu işin de peşini bırakmayacağız. Yalova’ya zararı olabilecek, kamusal yarar dışında Yalova Halkı’nda şüphe uyandırabilecek, daha sonra sorun olabilecek, kötü yönde kullanılabilecek her kararın karşısında olacağız. Yasal yollarla Yalova’nın hakkını her zaman arayacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.