MUĞLİM BAĞATAR: YALOVA BELEDİYESİ SÜRECİ İYİ YÖNETEMİYOR!
ÖZEL HABER... AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat ve Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’a önemli açıklamalar yaptı.

Yalova Belediye Binasının taşınması konusuyla ilgili Başkan Bağatar,"Konuyla ilgili bizim tavrımız çok net ama belediye şunu yaptı... “Ben kati surette oranın haricinde bir yere sığmıyorum” dedi ve Belediye, Üniversiteyi komple boşaltmak istedi. Bizde dedik ki; dönemin ortasında biz Üniversiteyi kalkındıralım diye uğraşırken Üniversiteyi boşalttırmak doğru değil. Biz Üniversiteden yana olduk. Fakat işin içerisinde insan sağlığı şu bu olunca ve karşı taraf (Vefa Salman) “biz buradan taşınmak zorundayız. Sizin yüzünüzden insanlar depreme mağdur kalırsa bunun hesabını hep birlikte veririz” deyip duygu sömürüsü yapınca dedik ki... “Anlaşın, bir çözüm bulun.” Ama bir kere olayın gidişatı itibariyle Yalova Belediyesi süreci iyi yönetemiyor. Her yönüyle süreci karıştırıyorlar." dedi.



Yalova Belediyesi’nin Üniversiteye tebligat yollayıp “B Bloğu 15 gün içinde tahliye et” demesine tepki gösteren Başkan Bağatar şöyle konuştu;

"Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Yalova Üniversitesi, Yalova’nın kalkınması açısından lokomotif görünen üç etkenden bir tanesi. Üniversiteyi kalkındırmaya çalıştığımız yerde alelacele Yalova Belediyesi’nin probleminden dolayı Yalova Üniversitesi’ndeki çocukları tahliye etmek Üniversitemizin gelişmesine zararı olur. Ve bu çocuklar yarın öbür gün hem olumsuz kanaatte bulunacaklar ve bu dalgalar halinde yayılır ve gelecek olacak öğrencilerinde gelmemesine sebebiyet verir. Yapılması gereken şudur ki en başından beri ben söylüyorum. Eğer başka hiçbir çözüm yolu yok ise ne Üniversitede yaşayan çocukları mağdur edeceğiz ne de Yalova Belediye binasında çalışan personeli eğer o binanın acil tahliye edilmesi gerekiyorsa... belediye başkanı diyor ki; “15 gün içinde boşaltmam lazım. Hayati tehlike var.” diyor. Onların söylediklerine istinaden konuşuyorum eğer hayati bir tehlike varsa olağanüstü bir durum diye ifade ettiler, o zaman şunu yapacaklar; Rektör hocayla oturacaklar bir planlama yapacaklar, hoca ve öğrenciler mağdur edilmeden kademeli olarak bir geçiş yapacaklar, ondan sonrada o yeri Üniversite Yalova Belediyesi’nin kullanımına açacak. Öyle apar topar “ben karar aldım bir haftaya yeri boşalt” böyle birşey olmaz."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.