Özer Kaptan: Esenköy'ün geleceğini kurtardık
Yalova’da Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşmada,"Belediyenin bütçesi, geliri gideri bellidir. Dışarıdan görüldüğü gibi iktidar partisi olduğumuzdan parayla oynamıyoruz. Burayı iyi idare edemezseniz, israfı önlemezseniz, düzgün hedefler koyamazsanız yemin ediyorum iki ay içerisinde aylık ödeyemez hale gelirsiniz!" dedi.

Başkan Özer Kaptan,"Kendim içinde söylüyorum. Şu andan sonra iki ay sonra dahi aylık ödeyemeyecek duruma geliriz. Şimdi dışarıdan öyle konuşmayla olmuyor bu işler. Kanalizasyonu bitirdik. Bize ne karı var kanalizasyonun? Maddi olarak...Hiç bir şey yok. Nedir bunun amacı? İnsanların daha temiz denize girmelerini sağlamak, mavi bayrağı almak. Ve onu gerçekleştirdik, mavi bayrağı aldık. Arıtma tesisinin işletmesini bir sene boyunca müteahhit firma yaptı, bir sene sonra biz aldık. Neden biz aldık? İşletme maliyetlerini öğrenerek maliyetini çıkararak onu halkımıza yansıtmak, içme suyu parası alıyoruz birde atık su parası alıyoruz. Atık su parası 1 lira. 3600 abonemiz vardı bugün 8000 abone yıllık bu sene ki hesaplardan bahsediyorum 400 bin lira para alıyoruz atık sudan. Peki atıksu tesisine kaç para harcadığımızı biliyor musunuz? 480 bin liraya yakın elektriğe para ödüyorum. Bekçisidir, ekibidir, çalışmasıdır düşünün en az 200-300 bin lira her yıl cebimizden gidiyor. Onu bir şekilde yansıttık. İşte suya zam yapıldı! Suya zam yapılmadı...Eğer sağlıklı yaşamak istiyorsan bir bedeli var. Ama daha onun bize bir getirisi olmadı. Yalova 6.5 kuruş yani 1 liranın altı diyelim 650 kuruş. Çok abonesi olduğu için onlar çok büyük gelir elde ediyor. Biz 1 liradan hala edemiyoruz. Hiç bir zamanda ona zam yapmayacağız." dedi.

ÖZER KAPTAN: MÜTEAHHİT BİRAZ ŞEY ADAM...

"Tünellerle Esenköy’ün geleceğini kurtarmış olduk" diyen Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan,"Tüneller tabii bizim işimiz değil Hükümetin işi. Müteahhit biraz şey adam parayı çok seven. Ama Mart’ta seçimden önce de olabilir seçimin akabinde de çıkarın dedim buradan bizim orada şantiyeleri var. Her halde anlaşmışlar yeni bir firma bulmuş ihaleye verecek inşallah hızlı bir şekilde olursa yazında Esenköy’de o kitlenmeleri de görmeyeceğiz." dedi.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=FqK2oAD8AwU&feature=youtu.be[/embed]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.