Salman: Maaş ödeyemez dediler, 58'inci maaşı ödedik

Yalova Belediyesi ile Disk Genel-İş Sendikası arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.


Belediye Meclis Salonu’nda yapılan imza törenine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Disk Genel-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, Yalova Belediyesi Başkan Yardımcıları, İşyeri Temsilci Başkanı Gülşah Gürkal Bektaş ve işçilerin katılımıyla gerçekleşti.

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri, programı ve tüzüğü doğrultusunda alın teri ile para kazanan emekçinin yanında olduk" diyerek sözlerine başlayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Bir sözleşme dönemini daha problemsiz tamamlamanın haklı gururunu yaşıyorum. Siyaset yaptığımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri, programı ve tüzüğü doğrultusunda alın teri ile para kazanan emekçilerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu sene de geçen sene de sözleşmelerimizi sorunsuz ve personelimizin yüzünün güleceği bir şekilde tamamladık" dedi.

Salman: Maaş ödeyemezsiniz dediler, 58’inci maaşı ödedik 

Başkan Salman, "Benim için önemli olan, toplu iş sözleşmesini imzalamak kadar, o sözleşmenin gereğini de yerine getirebilmektir. Hak ettiğiniz maaşı gününde, eksiksiz tam olarak size verebilmektir. Geçen seçim öncesi bazıları, Vefa Salman geldiğinde sizlere 2-3 ay maaş veremez demişlerdi. Allah’a şükürler olsun ki bu ay 58’inci maaşı eksiksiz olarak personelimize yatırdık" diye konuştu.

İlk Yıl Mevcut Yevmiyelere 23 Lira + Kıdem, İkinci Yıl Enflasyon +6 Puan Belirlendi

Başkan Vefa Salman, "Şuan alınan mevcut yevmiyelere 23 lira + kıdem zammı, ikinci yıl ise enflasyon +6 puan olarak belirledik. Geldiğimiz nokta itibariyle de sizleri biraz bilgilendirmek istiyorum. 2014 yılında göreve geldiğimizde 75 TL olan yevmiyeler bu sene itibariyle resmi imzalar sonrasında iki katına çıkacak. 100%100 artış olarak 150 TL olacak. Bu toplu sözleşmede önemli olan maddelerden birisi de ilk defa Su ve Kanal Müdürlüğüne bağlı birimde çalışan, görev unvanı kanal işçisi olan arkadaşlarımızın da primi net olarak 375 TL ödenecek" dedi.

Sosyal Haklarda Artış

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman sosyal haklarda olan düzenlemeleri rakamsal olarak paylaştı. Salman, "İlköğretim-lise eğitim, üniversite, kreş, yakacak, dini bayramlar, yazlık ve kışlık giyecek yardımında artış %35 olarak belirlendi. Atacağımız sözleşmenin içeri bu. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma sizin huzurunuzda belediye adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 Başkan Salman’dan Kadınlara Jest “Türkiye’ye Örnek Olsun”

Başkan Salman, "Geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlarımıza yarım gün izin vermiştik. Şuan yaptığımız sözleşmeyle birlikte bundan sonraki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlarımıza ücretli tam gün izin vereceğiz. Bu uygulamamız diğer belediyelere ve tüm Türkiye’ye örnek olsun" dedi.

Yalova Belediyesi Türkiye Ortalamasının Üzerinde

Disk Genel-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak ise, "Bugün burada imzalayacağımız toplu iş sözleşmesi Türkiye ortalamasının üzerinde. Enflasyon oranlarımıza baktığında düşük gibi gözükebilir. Fakat diğer belediyelere bakıldığında onların çok çok üzerinde bir toplu iş sözleşmesine imza atıyoruz. İki tarafı üzmemek adına biz görevimizi yaptık. Başta Belediye Başkanımız Vefa Salman’a bir teşekkür borçluyuz. Bu konuyla yakından ilgilendiği için ve 4,5 yıllık görev sürecinde yaptığımız hiçbir toplu sözleşmede tartışmasız sonuca vardığımız için mutluyuz. Türkiye’nin üzerinde bir ortalamayla anlaştığımız için teşekkür ediyorum. Değerli Başkanım Vefa Salman’a, temsilci arkadaşlarıma ve tüm Yalova Belediyesi çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.



İşçilerden Davullu Zurnalı Pankartlı Teşekkür

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediye meclis salonunda uzun yıllar sonra ilk defa bir belediye başkanı personel tarafından davul ve zurna ile karşılandı. Konuşmaların ardından toplu sözleşme imzaları atılırken salonda “Emekçiyi kucaklayan koca yürekli Başkan Vefa Salman”, “Her fırsatta emek ve emekçinin yanında olan ve bunu toplu iş sözleşmesi ile pekiştiren Yalova Belediye Başkanımız Sayın Vefa Salman’a ve ekibine teşekkür ederiz. Belediye Çalışanları” yazılı pankartlar açan personeller memnuniyetlerini dile getirip, teşekkür ettiler.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.