Salman: Taşın altına elimizi koymaktan çekinmedik
Yalova Belediyesi tarafından 2015 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan ancak vandallar sebebiyle işlevini kaybeden Akasya Parkı Engelsiz Plajı yenilendi. Tadilattan geçirilen plaj, özel insanların kullanımına uygun hale getirildi.

“Kentimizde ikamet eden ya da ziyaret için gelen özel insanların aileleriyle birlikte gelerek sıkıntı yaşamadan denize girebilmeleri için yaptığımız engelsiz plajını tadilattan geçirdik” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Özel insanların yaşam kalitesini yükseltmek, hayatlarını kolaylaştırmak adına Yalova’mız da birçok yeniliğe el attık. Taşın altına elimizi koymaktan çekinmeden Yalova’yı engelsiz kent kimliğine kavuşturmak adına çeşitli çalışmalara imza attık. Bunlardan biri de engelsiz plajı oldu. Çoğu kentte bir tane ya da hiç yokken bizler hizmete başladığımızda onlara öncelik vererek kentimizde 2 tane engelsiz plajı hizmete açtık. Ancak bazı kendini bilmezler, Akasya Parkı Engelsiz Plajı’nda özel insanların kullandığı demir platformu 2 kez kırıp metrelerce ileri taşımıştı. Platform tekrar yerine monte edildi. Ama eskisi gibi olamadı. Ekiplerimiz yaptıkları çalışmayla Akasya Parkı Engelsiz Plajı’nı baştan aşağı tadilattan geçirerek eskisinden de iyi hale getirdi. Özel insanlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.




KIYAFET VE EŞYA TEMİNİNE DEVAM EDİLİYOR


Öte yandan Yalova Belediyesi Umut Merkezi bünyesinde Gaziosmanpaşa ve Bayraktepe mahallelerinde oluşturulan ‘Saklamıyorum Paylaşıyorum’ merkezlerinde çalışmalar devam ediyor.

‘Sizin fazlanız başkasının eksiği olabilir’ sloganıyla çalışmalarını yürüten ‘Saklamıyorum Paylaşıyorum’ mağazalarında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza kıyafet ve çeşitli ev eşyaları teminine devam ediliyor. Merkezlere gönderilen eşyalar Umut Merkezi çalışanları tarafından kontrol ediliyor. Gözden geçirilen kıyafetler ve eşyalar ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza bu merkezlerden ücretsiz olarak veriliyor.



2019 yılının Ocak ayından Haziran ayına kadar toplam 120 eşya ve 1769 giysi ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak verildi. Kampanyaya katılıp destek vermek isteyen vatandaşlarımızda Yalova Belediyesi Çözüm Noktaları ve Umut Merkezleri’ne başvuru yapabilir, mahallelerdeki giysi kumbaralarına ihtiyaç fazlası giysilerinizi bağışlayabilirsiniz.



Büyük ev eşyası katkısı sağlamak isteyen vatandaşlarımız ise (0226) 811 59 00 -01 numaralı telefonlardan eşyalarının teslim alınmasını isteyebilirler.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.