SİİRTLİLER YUMURTA BAYRAMI GELENEKLERİNE DEVAM EDECEK
Yalova, İstanbul, Bursa, Ankara, Antalya, İzmir ve Kocaeli Siirtliler dernekleri tarafından Çiftlikköy Mokamp Piknik alanında "Yumurta Bayramı" adlı etkinlik gerçekleştirilecek. Binlerce yıl öncesine dayanan bu geleneği bir kez daha Yalova’da yaşatacak olan Siirtliler, yumurta tokuşturma yarışmaları yaparak, yerel sanatçıların okudukları şarkılar eşliğinde doyasıya eğlenecekler.

Yalova’da 4’üncüsü düzenlenecek olan Yumurta Bayramı, 16 Haziran Pazar günü saat 13:00-19:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Birçok ünlü ismi ve siyasileri ağırlayacak olan etkinlikte Siirtli sanatçı Deniz Toprak ve sürpriz sanatçılar katılımcıların hoş vakit geçirmelerini sağlayacaklar.



Yalova Siirtliler Derneği Başkanı Vedat Babaoğlu etkinlik ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Yalova’da binlerce Siirtli hemşerimiz var. Bunun yanı sıra çevre illerden ve diğer Siirtliler derneklerinin de katılımıyla dev bir etkinliğe Çiftlikköy’de ev sahipliği yapacağız. Etkinliğimizde binlerce yumurta dağıtılıp tokuşturma yarışmaları düzenlenecek. Hoş sohbetler gerçekleştirilecek ve hasret giderilecek. Bu etkinliğin asıl amacı da uzak şehirlerde olan ya da çok fazla görüşemeyen hemşerilerimizi bir araya getirip geleneklerimize hayat vermektir. Biz büyük bir aileyiz. Siirt ve Siirt ile ilgili yapılacak her hizmetin yanındayız. Bu tür etkinliklerimizi büyük bir keyifle yapmaya devam edeceğiz. Etkinliğimize tüm herkes davetlidir."







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.