TÜRKOĞLU KONUŞTU, KURT ŞAŞKIN!
Çınarcık Sahil Dolgu Projesiyle ilgili yaşanan çevre felaketi ve beraberindeki rüşvet ve ihaleye fesat soruşturması ulusal basına yansıyınca adeta ne yapacağını şaşıran Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, ulusal basına demeç veren meclis üyesi Sait Saral'a ve çevre derneği başkanı Orhan Öztürk'e bir tebligat yolladı.

Belediyenin avukatı tarafından adeta düğün davetiyesi gibi yollanan tebligatta yazılanlar ise görenleri adeta şaşkına çevirdi.



Tebligatta belediyenin, 3 senedir İstanbul'un inşaat hafriyatının Çınarcık sahillerine gemilerce ve tonlarca döküldüğünden sanki habersizmiş gibi ifadeler kullanması şaşkınlık yarattı.

Oysaki projenin eski yüklenici firma sahibi daha önce projede inşaat hafriyatı kullandıklarını defalarca itiraf etmiş ve bu açıklamalar ulusal basında yer almıştı.



Çınarcık Sahillerine dolgu projesi bahanesiyle İstanbul Metro Bacasından kimyasallarla elde edilen inşaat atıklarının döküldüğünün ortaya çıkmasıyla halkın büyük tepkisiyle karşılaşan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, bir basın toplantısı düzenleme kararı aldı.

CHP'nin Adalet Yürüyüşü'ne de katılmayıp partililerin tepkisini çeken Avni Kurt, basın toplantısında projenin eski belediye yönetimine ait olduğunu söylemeye ve projede inşaat pisliği kullanıldığını reddetmeye hazırlanırken, projenin eski yüklenici firma sahiplerinden Alpay Türkoğlu Revizyongazetesi.com'a konuştu!

AVNİ KURT'A SOĞUK DUŞ!

Alpay Türkoğlu,"Düzce denizcilik döneminde tamamen hibe olan proje kendi geliri ile kendini tamamlama maksatlı planlanmıştır. Bu yüzden hafriyattan elde edinilen taş vb. malzeme kullanılmıştır." diyerek adeta gerçekleri perdeleme çabasına giren Başkan Avni Kurt'a soğuk bir duş yaptırdı!

İşte Alpay Türkoğlu'nun Revizyongazetesi.com'a yaptığı özel açıklama;

"Proje Çınarcık sahilinde yaklaşık 30 bin M2 alanın doldurulması ve sonrası yeşil alan, sosyal alanların inşası ile tasarlanmış basit bir o kadarda hassasiyet gösterilmesi gereken bir projedir.

Deniz dolgu projelerinin kaidelerine uygun yapılmaması durumunda olabileceklerin geçmişte deprem döneminde suyun hakimiyeti dersi ile acı bir şekilde öğrendik.

İleride böyle acı kayıplara sebep olmamak için projenin teknik detaylarında geçen 0-400 aralığında yastık malzeme ve 2-6 ton ve çaptaki anroşman taşları ile çevrelenip sonrasında oluşacak havuzun serme sıkıştırma kaidelerine uygun bir şekilde doldurulması gerekir.

Projeye şuana kadar taşınmış olan malzemelerin Düzce Denizcilik döneminde Valilik, DLH, belediye ve çevre koruma tarafından gerekli denetimleri yapılmış ve bir kaç kezde cezai işlem uygulanmıştır. Düzce denizcilik döneminde tamamen hibe olan proje kendi geliri ile kendini tamamlama maksatlı planlanmıştır. Bu yüzden hafriyattan elde edinilen taş vb. malzeme kullanılmıştır.

Belediyenin yeni dönemde Kayraport firması ile yaptığı ihale şartnamesine uygun olmayan sözleşme tamamıyla hukuksuzdur ve bedelli bir ihale olduğu için herhangi bir yeterliliği olmayan bu firma ile yapılan sözleşmenin ihale bedeli tahsili yöntemi ile yapıldığı düşünüldüğünde anroşman yapılmadan moloz, toprak ve metro bacalarından çıkarılan geçmişte üniversitelerin laboratuvarlarından izin verilmemiş malzeme ile başlatılması da şaibe içerir.

Firma, DLH laboratuvarından aldığı Los Angeles testi ile kelime oyunları içeren bir uyanıklık peşindedir.

Malzeme metro bacasından çıkarıldığı için kimyasal analiz gerektirir.

Ve sonrasında dökülen humuslu toprakta cabasıdır.

Belediyenin teknik hiçbir yeterliliği olmayan bu firmadan proje müdürü ve teknik ekip istememesi de ayrı bir şaibedir.

Yapılan hukuksuzluğa dur demek adına firmaya ve yetkililerine belediyeyle olan hukuksuz münasebetleri dolayısı ile suç duyurusunda bulunduk. Adaletin tecelli edeceğine eminiz.

Projenin Mag mühendisliğe çizdirildiğini ve uygulama projesinin yanlış olduğunu bildikleri halde müsamaha göstermelerine mana verememekteyiz. Doğrusu bir danışmanla anlaşıp projenin başına şantiye şefi ve teknik bir personel atanmaması ve belediyeninde buna müsaade etmesi de ayrı bir şaibedir.

Metro bacalarından çıkan malzemelerle ilgili geçmiş mecmua haberlerinden de bilgi alabilmek mümkündür. İTÜ ve bir çok laboratuvar bu malzemeyi kabul etmemiştir.
Saygılarımla..."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.