Vali Muammer Erol: Her basın mensubu aynı zamanda bir araştırmacı ve hakikatin peşindeki insandır
24 Temmuz 1908 tarihinde II. Meşrutiyetin ilan edilmesiyle birlikte basında sansürün kaldırılması dolayısıyla, ülkemizde her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Her basın mensubu aynı zamanda bir araştırmacı ve hakikatin peşindeki insandır. Hakikati kamu adına araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, toplum ve devlet arasında köprü olma görevi üstlenen basın mensupları, zor şartlarda 7 gün 24 saat, zaman zaman ise canlarını da tehlikeye atarak görevlerini özveriyle yerine getirmeye çalışmaktadırlar.

Çağdaş ve demokratik ülkelerde dördüncü kamusal güç olarak kabul edilen ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basının, kamuoyunun ülke ve dünyadaki gelişmelere dair doğru, gerçek ve güvenilir bilgiler içeren haber alma ihtiyacının karşılanması, temel hak ve özgürlüklerin korunması, kamuoyunda farkındalık oluşturulması, gibi önemli sorumlulukları bulunmaktadır.

Toplumsal değerlere ve mesleki ilkelere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını sağlayan basın mensupları, demokrasimizin güçlenip yerleşmesinde ve şeffaf, hesap verebilir bir yönetimin oluşmasında ve kamu hizmetlerinin halk adına denetlenmesinde ve toplumun çıkarı için gözetleme görevlerini üstlenmesinde önemli katkılar sağlamaktadırlar.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, "Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir." sözü basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

Bu düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 112. Yıldönümünde; hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını saygı ve rahmetle anıyor, başta Yalova’mızda görev yapan basınımızın güzide temsilcileri olmak üzere, tüm değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

MUAMMER EROL

YALOVA VALİSİ



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.