Vali Muammer Erol'un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Engellileri topluma kazandırmak ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın haklarına, sorunlarına ve sorunların çözüm yollarına dikkat çekmeyi amaçladığı engellilerimizin seslerini duyurduğu özel bir gündür.

Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunları sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, bizlerin ve kısacası tüm insanların ortak sorunu olarak kabul etmeliyiz Sosyal devlet anlayışı gereği evrensel kriterler doğrultusunda engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak amacıyla spor, edebiyat, sanat, eğitim ve iş hayatına katılımlarını sağlamak ve destek çıkmak öncelikli görevimizdir. Ayrıca ülkemizde son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle engelli bireylere olan duyarlılıklar artmış, sorunlarının çözümüne yönelik önemli gelişmeler kaydedilmiş olup ülkemizde istihdamdan eğitime, bakım hizmetlerinden sosyal yardımlara kadar engellilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda önemli mesafeler kat edilmiştir. İlimiz genelinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 1591 Engelliye Evde Bakım ücreti bağlanmış, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce 1603 Özel eğitim öğrencisine eğitim hizmet verilmiş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından 2022 sayılı yasa kapsamında 620 kişiye engelli aylığı bağlanmış ve İş-Kur aracılığıyla 209 engellimiz özel sektör ve kamuda işe yerleştirilmiş, 13 engellimizde işbaşı eğitimi programından faydalanarak istihdam sağlanmıştır.

Engelli kardeşlerimizin meslek edinip, üretken hale gelmeleri, kendine yetebilen bireyler olmaları ve toplumsal hayata katılımlarını görmek bizleri mutlu etmektedir.

Bizler de, hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmamalıyız. Her birimizin bir engelli adayı olduğu şuuruyla hareket etmemiz, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunarak onlara yardımcı olmalıyız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini diliyor, hayatın tüm alanlarında, tüm zorluklarına rağmen, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleyi takdir ediyorum.

Bu düşüncelerle. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ediyor, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz ve aileleri için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Muammer Erol

Yalova Valisi



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.