Vefa Salman: Herkese hayırlı olsun
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Birol Beşli ve Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Anaçardı’nın girişimleri sonucu “Üreticiden Tüketiciye” pazarı açıldı. Her Pazar günü Adnan Menderes Mahallesi Nedret Ayaz Kapalı Pazaryeri’nde kurulacak olan ülkemize örnek pazaryerinde üreticiler aracısız olarak ürünlerini Yalovalılar ile buluşturacak.

Pazar günü yapılan pazarın açılışına; Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Birol Beşli, Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Anaçardı ve çok sayıda köylü üretici katıldı.



Halden Mal Satılmayacak Üreticiden Tüketiciye Aktaracağız

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Birol Beşli; “Çiftlikköy oda başkanımız ile birlikte bu uygulamayı başlattık. Sağ olsun Vefa başkanımız ile bunu paylaştığımızda elimizden geleni yapacağız dedi. Biz burada halden mal satmayacağız. Bu Pazar direk üreticiden tüketiciye hizmet verecek olup, tüketicinin daha sağlıklı ürünler satın alabileceği bir yer olacak. Bu pazar, Türkiye’ye örnek olacak pazarlardan biri” dedi.

Aracı Olmadan Bu Ürünler Pazara Gelecek

Tarım İl Müdürü Suat Parıldar ise; “Öncelikle gıda ile ilgili bizim iki misyonumuz var. Birincisi gıda güvencesi, ikincisi ise gıda güvenliği. Gıda güvencesi anlamında üreticiden tüketiciye olan pazar oldukça önemli. Burada emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Köy ziyaretlerimizde üreticilerden bu talebi almıştık. Yalova Ziraat Odaları ve Yalova Belediyesi bu pazarı faaliyete geçirdi. İnşallah üreticilerimiz aracı olmadan ürünlerini bu pazara sunarak fazla gelir elde edecekler. Tüketicilerimiz daha uygun fiyata ve nerede üretildiğini öğrenecekler. Emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Salman: Türkiye’ye Örnek Bir Üretici Pazarı Haline Getireceğiz

“Yalova’mız büyüdükçe belediye olarak Yalovalıların ayağına hizmet götürmekle görevliyiz” diyen Başkan Vefa Salman, “Sadece bir gün hizmet versin diye Pazar açmadık. Birkaç gün daha sürsün istedik. Tarımsal üretimin destekçisi olmak ve elimizden gelen yardımı yaparak artırmak durumundayız. Halkı ve halka hizmet veren insanları korumakla görevliyiz. Başlangıç için 100 üreticimiz var. Tarlada ne üretiliyorsa o getirilecek. Halden mal getirilmeyecek. A’dan z’ye emeği geçenleri kutluyorum. Önemli olan bir işe başlamak değil, onun devamını getirmek. Türkiye’ye örnek bir üretici Pazar haline getireceğiz. Herkese hayırlı olsun” dedi.

Özel: Emeği Geçenleri Kutluyorum

Yalova Milletvekili Özcan Özel; “Cumhuriyet Halk Partisi üretenden yana, emekten ve emekçiden yanadır. Değerli belediye başkanımız kendi ilini en iyi şekilde yönettiği gibi ilinin insanlarını mutlu etmeye de çalışıyor. Devletimiz dediğimiz tarım il müdürümüzle, halkımız dediğimiz kooperatif başkanımız birlikte hareket edip çevre köylerden üretimi direk Yalova’ya getirmiş. Belediye başkanımız üreticiden tüketiciye aracısız en temiz en kaliteli malları gönderirim demiş. Bundan 10 sene önce TİGEM’den yumurta ve peynir alıyorduk. Şimdi bunları halkımızla buluşturan başkanımız sayesinde bu pazardan alacağız. Ben bu çalışmalarından dolayı devletimizi temsilen tarım il müdürümüzü, halkımızı temsilen kooperatif başkanlarımızı ve değerli belediye başkanımız Vefa Salman’a bu hizmeti bize ulaştırdıkları için teşekkür ediyorum” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.