Vergi Haftası

Vergi Haftası dolayısıyla Yalova Defterdar Vekili Mustafa Karadeniz bir açıklama yaptı.


Açıklama şöyle;

"Vergi bilincinin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiye gönüllü uyumun artırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasını  Vergi Haftası  olarak kutlamaktayız.

Vergi Haftasının amacı; vatandaşlarımızın hangi sebeple vergi ödediklerini anlatmak, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarını artırmak, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da yöneticileri olacak gençlerimiz üzerinde sağlıklı bir vergi bilincini oluşturmak ve idare-mükellef ilişkilerini uyumlu hale getirmektir.

Bilindiği gibi, vergi yasalarla düzenlenmiş, vergi kaçırmak ise cezai yaptırımla caydırıcı hale getirilmiştir. Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığı yasalardan gelen bu gücünü öne çıkarmak yerine, toplumdaki vergi bilincini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflemektedir. Bu nedenle her yıl vergi haftası düzenlenmekte ve hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Bu çalışmalarda ana ilkemiz toplumsal refahın artırılmasına destek sağlamak üzere vergilerle, yatırım ve harcamaların karşılanması, ekonomik büyümeye katkıda bulunarak Sosyal Devlet anlayışı olan eğitim, sağlık, güvenlik gibi temel ihtiyaçların alt yapısını oluşturmaktır.

Köklü bir vergi bilinci olmayan toplumlarda verginin sorunsuz toplanamayacağı aşikardır. Bu bakış açısıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı olarak çalışan bizlerin misyonu;

  • Toplumda sağlıklı bir bilinç oluşturacak şekilde vergi ödemenin önemini anlatmak.

  • Vergiye gönüllü uyum ilkesini yaşama geçirmek.

  • Mükellef odaklı çalışmalar yapmak.

  • Bilimsel gelişmeleri, teknolojiyi kullanarak hızlı ve kaliteli bir hizmet ile ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak vergiyi toplamaktır.


Kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin kayıt altına alınması ve toplumda vergi bilincinin oluşturulması için yapılan mücadelelerde bizlere destek veren toplumun tüm kesimlerine içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi; “Tam bağımsızlık, ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür.”

Sevgili Yalovalılar:

Değerli Mükelleflerimiz...

Sizlerin de bu  Vergi Haftası etkinliklerine katılarak göstereceğiniz destek ve ilgiye şimdiden şahsım ve personelim adına teşekkür ederim."

Mustafa KARADENİZ

Defterdar V.

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/02/22/erdogan-yalovada-milyonlarca-lira-chpli-yoneticiler-tarafindan-talan-edildi/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.