Yalova Belediye Meclis Toplantısı ilk kez canlı yayınlandı
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın talimatları doğrultusunda Yalova Belediye Meclis toplantısında bir ilk gerçekleşti. Yapılan alt yapı çalışmalarının ardından Yalova Belediyesi Dinçer İlhan Belediye Meclis Salonunda canlı olarak verilen Ekim Ayı Meclis Toplantısını vatandaşlar Youtube üzerinden canlı izleme imkanı buldu.



Yalova Belediyesinin ilk kez yapmış olduğu uygulama bundan böyle her Belediye Meclis Toplantısında yapılacak.

Şeffaf Belediyecilik anlayışıyla yollarına devam ettiklerini belirten Başkan Vefa Salman; "Göreve başladığımız günden itibaren birçok belediyeye örnek olacak projelere imza attık. Yapmış olduğumuz uygulamalar diğer belediyeler tarafından örnek alındı ve uygulanmaya başladı.

Bunlardan biride şeffaf belediyecilikti. Bunu biz bir tık daha yukarı taşıyarak, meclisimizde alacağımız kararları anlık olarak vatandaşlarımızla canlı olarak paylaşmak istedik. Bunun ilkini Ekim ayı meclisimizde gerçekleştirdik. Bundan böyle meclis toplantıları başta olmak üzere bir çok çalışmalarımızı canlı olarak takip edebileceksiniz" dedi.



Meclis toplantısını takip eden Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu:

"Belediye Meclis Toplantılarının canlı yayınlanması ve halkın bu meclislerde neler olup bittiğini, kararların nasıl alındığını görmesi önemli.

İstanbul’da bunu gördük. Halkın bu yayınlara ilgisini de.

Yalova Belediyesi’nin bunu yapması da önemli çünkü aynı İstanbul’da olduğu gibi Cumhur İttifakı Yalova Belediye Meclisi’nde çoğunlukta.

Öte yandan bir ilkin gerçekleştiği ve canlı yayınlanan bu toplantıda 2 önemli kararda oy birliği ile geçti.

Birisi YESOB’a geçen ay 4 yıllığına yapılan kiralamanın 10 yıla çıkarılması oldu ki bu kiralamanın 4 yıl yapılmasını gündeme getirmiştik ve çok tartışılmıştı.

Diğer konu ise Yalova Belediyesi’nin Yaski’ye  olan borçlarına karşılık sanayi sitesi’ndeki 16 dükkanı Yaski’ye devretme kararıydı.

Belediyelerden alacağını tahsil edemeyen Yaski’nin geçtiğimiz hafta elektriği kesilmiş ve çalışmaları durmuştu. Yaşanan bu krizin aşılması için bu karar önemliydi.

Daha önce AK Parti, CHP’li Yalova Belediye yönetiminin borçlanma talebine geçit vermemişti.

Şimdi 16 dükkanın Yaski’ye devrine ne diyecekti AK Parti ki bu merak konusuydu ama bu karar sorunsuz bir şekilde geçti ve Yalova Belediyesi borçlarına karşılık 16 dükkanı Yaski’ye devretti ve alacaklı duruma da geçti.

Canlı yayınlanan Yalova Belediye Meclisi’nde bütün kararların oy birliğiyle alınması dikkat çekici olduğu kadar da memnuniyet vericiydi."



http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/10/07/yalovada-40-milyonluk-proje-otizmli-cocuklar-egitim-merkezi/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.