Yalova Belediye Meclisinde Yaski bütçesi tartışması
Yalova Belediye meclisinin 2020 yılı bütçe görüşmelerinin yapıldığı bugünkü toplantısı, komisyonlara hakim olan AK Parti’nin bazı bütçe kalemlerinde kısıntıya gitmesi üzerine tartışmalara sahne oldu.

Yalova Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesinde Yaski’ye aidat olarak ödenmesi gereken ve yılda 6 milyonu bulan bütçeden 2 milyon kesinti yapılmasına tepki gösteren  Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç,”Yaski’ye 328 bin TL her ay aidat verirken 2019 yılında 4 milyon bütçe karşılığı olan, 2020 yılında yine Yaski tarafından aidat olarak 500 bin TL.’ye çıkartılan bir bütçede yıllık 6 milyon TL. müdürlüğümüz bütçe koyarken komisyonumuz bu bütçeyi 2 milyon TL. indirmiştir. Bunu da anlamakta güçlük çektim” dedi.



Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç,"Ödenek olmadan biz kafamıza göre idare olarak ödeme yapacaksak ne lüzum var bütçeye ne lüzum var planlamaya. Ben Adnan Kırtay’a seslenmek istiyorum. Sayın Başkan, paramız var Yaski’ye verecek ama bütçemiz yok. Bu 2 milyon TL. sizi 4 ay idare eder. Beşinci ayda paramızı veremeyeceğiz size söylemek istiyorum" dedi.

Konuyla ilgili bugünkü belediye meclis toplantısına katılıp takip eden Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu:

“Yalova Belediye yönetimi CHP’de ama belediye meclisi ve komisyonlarda Ak Parti hakimiyeti söz konusu. İşte 2020 yılı bütçesinde de Ak Parti’nin bazı kalemlerde kısıtlamaya gittiği ortaya çıktı ve CHP adına Başkan Yardımcısı Halit Güleç, bu kısıtlamalara haliyle tepki gösterdi ki özellikle Yaski için ayrılan bütçede 2 milyon kısıtlamaya gidilmesinin bana göre de izahı yoktur. Yaski Başkanı Adnan Kırtay’da gereken tepkiyi zaten gösterdi. Ak Parti bu konuda hata yapmıştır ve bu hatasından da dönecektir diye düşünüyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.