Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol'dan 10 Kasım mesajı

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, 10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü Mesajında,”Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 82. yıldönümünde; sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Dr. Abdülaziz Yeniyol mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Her şartta milletine koşulsuz güvenen ve "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır." diyen bu büyük komutan ve devlet adamı, milli iradeyi her şeyin üstünde tutarak ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ulaştırmayı hedef göstermiştir. Ulusal egemenliğine ve onuruna doğrudan sahip olmanın kıymetini iyi bilen, varlığını milletine adayan, milli ve manevi değerlerin ışığında aklın ve bilimin öncülüğünde halkını bu ideal etrafında birleştirmeyi başarmış bir liderdir.

En büyük mirası olan cumhuriyetimizi, "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir." ifadesi ile tanımlayarak sadece bölgesinde güçlü bir ülke değil, mazlum milletlere de umut olan bir Türkiye idealini gerçekleştirme yolunda ilk adımı atmıştır.

Millî Eğitim camiası olarak bizlere düşen görev; Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkan, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealine ve yüksek bir ahlak anlayışına sahip nesiller yetiştirmektir. Bu minvalde millî ve manevi değerlerimizin aydınlığında hayata hazırladığımız evlatlarımız, "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun milletine emanet ettiği cumhuriyet başta olmak üzere tüm değerlere sahip çıkma azminde ve kararlılığında olacaktır.

Bu duygularla ebediyete irtihal edişinin 82. yıldönümü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına Allah'tan rahmet diliyor, şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatanı için mücadele etmiş tüm ecdadımızı minnetle anıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.