'Yalova Kent Rehberi' uygulaması tamamlanarak hizmete açıldı
“Yalova Kent Rehberi” uygulaması tamamlanarak hizmete açıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yalova Belediyesi Meclis Üyesi Halit Güleç, bu uygulamanın alt yapısının tamamen belediye bünyesinde oluşturulduğunu aktararak zamanında bu konuda çok büyük yatırımlar yapıldığını ancak başarılı olunamadığını vurguladı.

Yapılan titiz çalışma sonrasında Türkiye’de bir ilke imza atıldığını vurgulayan Güleç; “Geliştirdiğimiz uygulamamız sayesinde Yalova’daki tüm mühendislik ofisleri, emlak ofisleri, mimarlık ofisleri, yapı denetim firmaları artık belediyeye gelmesine gerek kalmadan, Türkiye’de tek olarak çekme mesafeleriyle birlikte 5 Saniyede İmar Durumu alabilmekte ve güncel imar planını görüntüleyebilmektedir. Ayrıca plan üzerinde alan ve mesafe ölçümü de yapabilmektedir.

Hemşehrilerimiz, güncel nöbetçi eczanelere ulaşabilmekte ve camiiler, okullar, oteller, noterler gibi şehrin işlevsel yerlerinin konumlarını görebilmekteler.

Uygulamanın devam eden çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte sonraki aşamada uygulamanın içerisinde;

  • Fen İşleri ve Su Kanal Müdürlüklerimizin saha çalışmaları online olarak takip edilebilecek ve vatandaşlarımız çalışmalar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecek,

  • Veterinerlik modülü altında, barınaktaki hayvanlarımızın sahiplendirilmesi ile alakalı online hizmet verilecek ve sokaklarda belirlenen yem noktalarının takibini yapılabilecek,

  • Harita Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokol neticesinde Yalova’mızın 1973, 1976, 1994 ve 2011 yıllarının ortofoto görüntüsünü görüntüleyebilecek.

  • Türksat ile yaptığımız anlaşma gereği ise 15 Nisan - 15 Mayıs tarihleri arasında kiraladığımız uydu sayesinde 2019 yılı Yalova uydu görüntümüze uygulama üzerinden ulaşabilecektir.


Yalova Kent Rehberi web uygulamasına: http://www.yalova.bel.tr/ üzerinden gidebilir. Akıllı Telefonlar için ise “Yalova Kent Rehberi” uygulamasını indirebilirsiniz” dedi.



 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.