Yalova ne kadar göç aldı?
TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü, Yalova ilinin göç bilgilerini paylaştı. Buna göre; Yalova ilinin 2019 yılında 14 531 kişi göç alırken, 12 824 kişiyi ise göç verdiği, 2019 yılında 8 643 kişi ile en fazla göç alan ve 8 576 kişi ile en fazla göç veren Merkez ilçesi olduğu ortaya çıktı.

Çiftlikköy ilçesi 1 651 kişi ile net göçte birinci sırada yer alırken, Çınarcık ilçesi -555 kişi ile en az net göçe sahip ilçe oldu.

TÜİK verilerine göre; Net göç hızı binde 40,21 ile Çiftlikköy ilçesi ilk sırada yer alırken, net göç hızı binde -17,55 ile Armutlu ilçesi son sırada yer aldı.

Yalova il geneli göç durumu incelendiğinde ise, Yalova ili en fazla İstanbul ilinden göç aldığı ve İstanbul ilini sırasıyla Bursa, Kocaeli, Şanlıurfa, Ankara illerinin izlediği görüldü.

Yalova ilinin en fazla İstanbul iline göç verdiği ve İstanbul ilini sırasıyla Bursa, Kocaeli, Ankara, İzmir illerinin izlediği de yine TÜİK verilerinde yerini alan istatistik bilgileri arasında yerini aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.