Yalova Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan'ın 3 Mayıs Türkçülük Günü açıklaması
Yalova Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Başkan Tanaçan açıklamasında,"Türk milliyetçiliğinin bir asrı aşan fikir serüveninde, sahip olduğu anlam ve neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir yeri bulunan 3 Mayıs 1944 ruhunu ve yıl dönümünü iştiyakla hatırlıyoruz. 76 yıl önce Türk milleti ve Milliyetçilik fikri için mücadele eden 165 mümtaz şahsiyeti bir kez daha yad ediyor ve bu Milliyetçi Fikir Adamlarını minnetle anıyoruz..Milliyetçilik dünya milletleri arasında geçen mücadelede, en büyük güç olma özelliğini her dönemde korumuştur. Böylesine önemli bir olgu olan milliyetçilik, tarihler 1944’ü gösterdiği vakit dönemin siyasi iktidarı tarafından hor görülen, aşağılanan bir mefhum haline gelmiştir." dedi.

Başkan Bora Tanaçan açıklamasına şöyle devam etti;

"Böyle bir ortamda bir avuç Türkçü aydın bu tutuma karşı dik duruşlarını göstermiş ve dönemin iktidar sahiplerine karşı direnmişlerdir. 3 Mayıs tarihinin Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi vesikalarından biridir. Türklüğün izzet ve ismetine yakışır bir hareket tarzıyla ortaya çıkan bu irade, dönemin siyasi gelişmelerine karşı milli bir refleks olmuştur.

3 Mayıs 1944 o güne kadar edebi ve ilmi bir saha olan Türkçülüğün tarihinde bir dönüm noktası, bir fikrin harekete dönüşmesinde mihenk taşıdır. Türk milletini her türlü emperyalizmden korumak için; inandıkları fikirleri, değerleri ve doğruları haykıran Türk milliyetçilerinin verdikleri bu mücadele, bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır.

Dün Türk milliyetçilerini en ağır şekilde eleştirenler, şimdilerde ise onlara hak vermenin mahcubiyetini yaşamaktadırlar. Türküm diyemeyenlerin, Türklük şuurunu sorgulamaya açanların, Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların aydın olduğu günümüzde, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nün önemi bir kat daha artmaktadır.

Bu önemli günde Türk milliyetçiliği tarihinin altın sayfalarını oluşturan, Alparslan Türkeş, H. Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan ve nicelerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Allah Türk'ü korusun ve Yüceltsin."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.