Yalova'da Ak Parti ve CHP'nin 'Çöp Toplama' polemiği
Ak Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Cumhur İttifakı Ak Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak’la beraber bugün İl Başkanlığı’nda düzenledikleri basın toplantısında kameraların karşısına geçtiler ve CHP’li Yalova Belediyesi ile ilgili iddialarda bulundular.

Basın toplantısını takip eden Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, bu iddiaları objektif habercilik anlayışıyla Yalova Belediyesi’ne sordu.



İşte o iddialar ve Yalova Belediyesi'nden iddialarla ilgili yapılan açıklama:

ÇÖP DAĞLARININ OLUŞMAMASI İÇİN GÖREVE HAZIRIZ

Bağlanan ve üzerinde haciz bulunduğu için yasadışı çalıştırılan Belediye çöp araçları ile hastalık yaymaya başlayan çöpler hakkında açıklamalarda bulunan Cumhur İttifakı AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova’nın içinde düşürüldüğü bu durumdan çıkarmak için hemen şimdi destek vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Belediye yönetimi döneminde şehir girişinden kaldırılan çöp dağlarının ardından, Yalova Belediyesi’nin ilgili firmaya kira bedelini ödemediği gerekçesi ile haciz edilen çöp arabasının çöpleri toplayamadığı için, bu sefer kent merkezinde aynı manzara ile karşı karşıya kaldı.



Bağlama Kararı Alınan Araçlar Otoparktan Çıkartılamıyor

Konu ile ilgili AK Parti Yalova İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, kamuoyu sağlığını tehdit eden soruna dikkat çekerek, "Yalova’mız zor günlerden geçiyor. Belediye’ye ait bir grup araç ücretlerin ödenememesi nedeni ile bağlama kararı çıkarılmasının ardından otoparktan dışarıya çıkartılamıyor.

Hakkında bağlama kararı olan araçlar ise geçici çözüm ve günü kurtarmak adına plakası kapatılarak, gizlenerek işlem yapılmasından kaçırılıyor. Durumun devam etmesi halinde yakında kent merkezindeki çöplerin toplanamayacak olmasından dolayı ortaya çıkacak sağlık tehditleri ile maalesef karşı karşıya kalacağız." dedi.

Boşaltılamayan Çöpler Çalışanların ve Vatandaşın Sağlığını Tehdit Ediyor

Korkutucu durumun özellikle yer altı çöp konteyner sistemlerini kapsadığını belirterek söz konusu durumun fotoğraflarını paylaşan Öztabak, "Yer altı çöplerini yalnızca üzerinde vinç platformu olan tek bir araç kaldırarak boşaltabiliyor. Bu araçta şuanda bağlanmış vaziyette otoparkta duruyor.

Yaklaşık bir haftadır da hakkında haciz kararı verilmiş ancak plakaları gizlenen araçlar ile durum kapatılmaya çalışılıyor. Ancak bu durum özellikle yer altı çöp konteynerlerine kafasını sokarak üstteki çöpleri alan personelin sağlığını tehdit eder hale geldi. Bunun yanı sıra dipte kalan ve tamamı boşaltılamayan çöpler çürümeye başladığı için bölge sakinlerine de hastalık tehdidi saçıyor. Bunun dışında dolu olan çöp konteynerlerinin yanına konulan çöplerin de uzun süre alınamaması her köşe başında çöp dağları oluşmasına sebep oluyor." dedi.

Durumu Düzeltmek İçin Üzerimize Düşen Göreve Hazırız

Yalova’yı ve Yalova’lıları bu duruma düşürmeye kimsenin hakkının olmadığını söyleyen Cumhur İttifakı AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, kamuoyuna ve yönetime çağrıda bulunarak, "Biz felaketler üzerinden siyaset yapma derdinde değiliz. Durumu acilen düzeltmek ve çöp dağlarının kent imajına zarar vermemesi için üzerimize düşen göreve hazırız. Yalovalı vatandaşlarımızın huzurunun bozulmasına, günlük yaşantısının sekteye uğramasına, aksayan hizmetler yüzünden yaşam kalitesinin düşürülmesine asla göz yumamayız. Çünkü Yalova'ya hizmetin siyaseti olmaz. Yalovalılara hizmet siyaset üstüdür." diye konuştu.



Bu Hacizler Kentin Geleceğine İpotek Konulması Anlamını Taşıyor

Konu ile ilgili söz alan AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ise belediye yönetiminin görevini yerine getiremediğine dikkat çekerek, "Söylediği projelerin hiçbirini gerçekleştiremediği gibi milletin vergisini hizmete dönüştürmek yerine aksine 250 milyon liraya yaklaşan bir borca dönüştürdü. Belediye personelinin maaşları da ödenememe noktasına doğru gidiyor. Belediye’de hemen her gün haciz işlemi gerçekleştiriliyor. Bu hacizler aslında belediyenin araçlarından çok, Yalova’mızın geleceğine ipotek konulması anlamını taşıyor. Tüm bu gerçekleri görerek, 31 Mart seçimlerinde işi ehline, iktidarla uyum içinde çalışacak ve hükümet olmanın gücünü Yalova’da daha çok hissettirecek olan AK Parti kadrolarına emaneti teslim etmenin zamanı geldi." diye konuştu.

YALOVA BELEDİYESİ'NDEN CEVAP


GÜLEÇ: BUNLAR BELEDİYENİN İŞLEYİŞİNDEN BİHABER

Yalova Belediye Meclis Üyesi Halit Güleç, AK Partinin yapmış olduğu açıklamalara sert tepki verdi. "Belediye işleyişinden bihaber olan bu zihniyet mi Yalova’yı yönetmeye talip oluyor, tüm vatandaşlarımız gibi yürütmeye çalıştıkları basiretsiz politikayı bizlerde gülerek ve hayretler içerisinde izliyoruz” diyen Halit Güleç; “Akıl hocaları kimse acilen değiştirmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü her geçen gün biraz daha rezil oluyorlar." dedi.



2014 yılında göreve geldikten sonra halkın, Yalova’nın öncelikli sorunları arasında gördüğü temizlik hizmetlerinde radikal kararlar alarak değişikliklere gittiklerini vurgulayan Halit Güleç açıklamasında şu cümlelere yer verdi;

"Göreve gelmeden önce yaptırdığımız ankette Yalova’nın sorunlarında ikinci sırada temizlik konusu vardı. Bu konuda radikal kararlar alarak uygulanmıştır. Başarılı olduk ve hep takdir gördük. Yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron işçiler kadroya geçene kadar temizlik hizmetlerimizi hem personel hem de araç olmak üzere kiralama yoluyla sürdürülmüştür. KHK sonrasında burada hizmet veren 161 personelimiz 2018 yılında belediyemiz bünyesine dahil edilmiştir. Araçlar ise yine kanunların belirtmiş olduğu kapsamda ihale yapılarak kiralama yoluyla çalıştırmaya devam edilmiştir."

Geçtiğimiz Hafta Firma Uyarıldı

Yüklenici firmanın bu konuda daha öncede uyarıldığını belirten Güleç; "2018 / 304344 İKN 17.07.2018 tarihli ‘Evsel Katı Atıkların Toplanması ve Nakli ile Cadde ve Sokakların Yıkanması, Süpürülmesi İçin Araç Kiralanması’ hizmet alımı işiyle ilgili olarak işin başladığı 18.07.2018 tarihinden bugüne kadar araçların ihale şartnamesine aykırı durumlarının tespit edilmesine müteakip yüklenici firmaya gerekli ihtarlarda bulunulmuştur. Hatta bu aykırılıklara nedeniyle sözleşmeye istinaden firmaya parasal cezalarda kesilerek hak edişinden düşülmüştür. En son 21.02.2019 tarihinde kendilerine yollanan ihtarnamede araçların eksikliklerinin yanı sıra icra borçları nedeniyle araçların trafikten men edilmeye başlandığı, sözleşmeye uyulmadığı takdirde sözleşmenin fesih edileceği kendilerine tebliğ edilmiştir." dedi.

 Firmanın Ticari Sorunları Nedeniyle Araç Bağlandı

"Şartnameye aykırı hareketlerinden dolayı defalarca firma birçok kez uyarılmıştır" diyen Halit Güleç; "Hizmet aldığımız firma sadece bize değil bölgede AKP’li belediyelerde dahil olmak üzere birçok belediyeye bu hizmeti vermektedir. Biz aldığımız hizmette aksamalar yaşamaya başladığımızda firmayı uyardık. Aynı aksaklıklar devam edince bu kez kendisine yazılı ihtarda bulunduk. İhalesini fesih etmek için yasal sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Araçların bağlanması olayı firmanın kendi ticari işleriyle, ekonomisiyle ilgidir ve belediyemiz ile hiçbir ilgisi yoktur. Dolayısıyla bugün eline fotoğraflar alarak Yalova Belediyesi’nin aracıymış ve bu yüzden bağlanmış gibi gösterilmeye çalışılan hiçbir araç Yalova Belediyesi’ne ait değildir, Yalova Belediyesi’nin borcuna istinaden bağlanmamıştır. Yapılmak istenen halkımıza yönelik siyasi manevra ve algı operasyonudur. Ancak vatandaşlarda karşılığı yok." dedi.

Yeraltı Konteynerlerinin Tamamı Boş Durumda

Yeraltı konteynerlerindeki çöplerin alınması için ayrı bir aracın kullanıldığını belirten Halit Güleç; "Yalova Belediyesi olarak temizlik hizmetlerini başarılı bir şekilde sürdürmekteyiz. 5 günlük bir süreçte ekiplerimiz yeraltı konteyneri diye tabir ettiğimiz konteynerlerin boşaltılmasında sıkıntı yaşadılar. Bu konteynerlerin aracı özel bir donanıma sahip. Araçta yaşanan sıkıntı nedeniyle çöpler tam boşaltılamamıştır. Araçları kiraladığımız firmaya yapılan uyarılar neticesinde sıkıntının giderilmesini sağladık ve yeni araç geldi. Ekiplerimiz hemen çalışmalara başlayarak tüm yeraltı konteynerlerini boşalttılar" diye konuştu.

Yalova Belediyesi’nin Firmaya Borcu Yok

Yalova Belediyesi olarak firmaya borçlarının olmadığını belirten Güleç; "Firmanın borcunu Yalova Belediyesi’nin üzerine yıkarak Yalova Belediyesi’ni itibarsızlaştırmaya çalışmak gayretinde olanlar belediyenin nasıl yönetildiğinden bihaber olduklarını net bir şekilde gözler önüne sermişlerdir. Halka anlatacak projesi olmayanların seçeceği tek yol karalamaktır. AKP’de kendinden bekleneni yaparak her zaman olduğu gibi bu yolu seçmiştir. Bugün Yalova’yı yönetmeye talip olanlar aslı astarı olmayan bilgilerle halkı yanıltmaya bu yolla oy toplamaya çalışmaktadır. Ancak dün olduğu gibi bugünde halkımız bu oyuna gelmeyecek ve gereken cevabı yine sandıkta verecektir. Bu zaman kadar konuştukları her konuda baltayı taşa vurdukları gibi bu konuda da baltayı taşa vurdular. Acilen akıl hocalarını değiştirmelerini kendilerine tavsiye ediyorum. Çünkü her söyledikleri yalanda biraz daha batıyorlar." dedi.



 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.