YEŞİL KÖRFEZ SU BİRLİĞİ'NDE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz ve birlik personelleri ile kahvaltıda buluştu. Programa Başkan Salman’ın yanı sıra Çınarcık Belediye Başkanı ve Birlik Üyesi Avni Kurt ile Hakkı Çelik, Birlik Encümen Üyesi Kemalettin Öztürk ve Mustafa Şener, Belediye Meclis Üyesi Halit Güleç de katıldı.
Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz ve Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’tan sonra konuşan Başkan Salman, "Yeşil Körfez Su Birliği, Yalova’da ki en önemli kurumlardan bir tanesi. Ben Veteriner Hekim olduğum için üniversite eğitimimde su hijyeni ve gıda teknolojisi dersinde suyun ne kadar önemli olduğunu öğretmenlerimiz bizlere ayrıntısıyla öğretmişti. Suyun önemini, içme suyunun nasıl verilmesi gerektiğini, ne tür kimyasallar katılarak suyun arıtıldığını ders olarak görmüştük. O yüzden bu kurumun bende yeri ayrı. Şunu da belirtmek isterim ki görev yaptığım süre içerisinde hangi kurumun başına kim geldiyse siyasi görüş ayırmaksızın pozitif yaklaşımlarda bulunmaya özen gösterdim. 5 yıllık belediye başkanlığı sürecini bu şekilde yönettik" dedi.




Kenar Mahalleler Vefa Salman Döneminde Hizmet Aldı

"Kenar mahallenin tozunu yutup, çamurunda top oynayan biriyim" diyerek sözlerini sürdüren Salman,"Yalovalılar şunu gördü bu dönemde. Vefa Salman insan ayrımı yapmaksızın her kesimi kucaklıyor. Kenar mahalle çocuğu olduğum için o mahallelerin sıkıntısını en iyi bilen biriyim. 40-45 yıl öncesinden yaşadım ve gördüm. Bağlarbaşı Mahallesi’nde bir tane çocuk parkı yoktu yollarımız çamurluydu. Yalova halkına şu sözü verdim. Benim dönemimde her mahalle eşit hizmet alacak dedim. Bu sözümü tutmanın mutluluğunu mahallelerde, kahvelerde, evlerine konuk olduğum vatandaşlardan tebrik olarak alıyorum. Hiç kimse bana gelip de hizmet vermedin, sözlerini tutmadın diyemiyor. Bu da bende mutluluk yaratıyor. Belediye Başkanlığı doğumdan, ölüme kadar devam eden bir süreç. Vatandaş her anlamda belediyeden ve başkandan hizmet bekliyor. İyi gününde de kötü gününde de Belediye Başkanı yanında olsun istiyor" dedi.



Başkan Salman, "Alt yapıyı değiştirmekten korkan bir belediye başkanı değilim. Bu kentin su ishale hattını baştan aşağı değiştirmeyi düşünüyorum diye Ömer Nergiz ile de daha önce konuşmuştuk. Bu kente aşık bir Belediye Başkanı olarak alt yapısında sürekli sorunlar çıkan bir Yalova’yı değil, örnek bir Yalova’yı tekrar inşa etmek adına çalışmalarımızı yürüttük. Kentimizin alt yapısına şu zamana kadar ki en büyük yatırımları gerçekleştirdik. Ekim ayında düğmeye bastık. Takipçisi olduk. 2,5 sene sonra proje ihalesi bitti. Dünya bankasına gittim görüştüm. İller Bankası ile görüştüm ama hala bir sonuç alamadık. Önümüzdeki dönemde bu sorunu kalıcı olarak ortadan kaldıracağız." dedi.

HAKAN KORKMAZ'IN YORUMU

Ak Parti'nin yönettiği Yeşil Körfez Su Birliği'ndeki anlamlı ve dikkat çeken buluşmayla ilgili Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu:

"Ak Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak’ın geçmişte çekilmiş bir fotoğrafını yayınlamıştım ve Ak Parti adayına son derece basit bir soru sormuştum...

Madem zamanında bu yapıyla iç içeydiniz...15 Temmuz’dan sonra Yalova’da bu hain yapıyı çökertmek için ne yaptınız?

Tabii benim bu haberim başta Sözcü Gazetesi olmak üzere ulusal basında çıkınca gündem oldu ve o gün bugün Yalova bu olayı konuşuyor, unutmadı.

Ak Parti adayı bu soruma kamuoyunu tatmin edici bir cevap vermek yerine "Benim Fetö haberlerimi kim yaptırıyor"un peşine düşmüş anlaşılan!

Bir kaç gün önce Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ak Parti'li Ömer Nergiz beni arayıp kendisine bu konuda iftira atıldığını söylemiş ve bunu sizlerle paylaşmıştım ve hatta bana sorsalardı bu fotoğraflara nasıl ulaştığımı söylerdim demiştim ve sormadıklarını da ısrarla belirtmiştim.

Yine konuyla ilgili Ak Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’ı bilgilendirdiğimi de belirtmiştim.

Ama görünen o ki; Çirkin bir iftiraya uğrayan Ömer Nergiz’den hala bir özür dilenmemiş.

Nereden mi biliyorum?

Baksanıza CHP’li Başkan Vefa Salman, Ak Parti’nin yönettiği birliğe gelmiş ve adeta seçim propagandası yapmış."



 

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2018/11/23/iste-akpnin-yalova-adayi/

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.