Köşe Yazıları

AK Parti Yalova'da ne yapacak?

Özel Kulis... AK Parti Yalova’da ne yapacak? Kimleri milletvekili adayı gösterecek? Milletvekili aday sıralaması nasıl olacak?

İşte bu gibi soruların cevaplarını bulmak için kulisleri şöyle bir yokladım....

Genel Merkez kaynaklarımdan edindiğim bilgiler şu şekilde;

AK Parti Genel Merkezi Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile devam etme niyetinde. Buna gerekçeleri şöyle...

İl Başkanı Muğlim Bağatar Türkiye’de en başarılı 3 il başkanı arasında. AK Parti Yalova teşkilatlarında sorun yok. Genel Merkez kritik seçim öncesi teşkilatlara ve teşkilatlardaki uyuma, birlik beraberliğe çok önem veriyor. Bu yüzden sorunsuz bir ilde başarılı bir il başkanını yerinden oynatıp bir bakıma riske girmek istemiyor. Yalova Belediyesi AK Parti’ye geçti ve iyi yönetiliyor ve Yalova halkı memnun. Anketler gayet iyi.

İşte bu bakış açısı ve değerlendirmelerle AK Parti Genel Merkezi Yalova’da herhangi bir değişiklik yapmama eğiliminde gibi...

Ama...

Evet işin aması var...

Şöyle ki;

Bu süreçte Yalova’da diğer partilerin milletvekili aday adayları ve kimleri aday gösterecekleri izlenecek.

Mesela Yakup Bilgin Koçal İYİ Parti’den milletvekili adayı gösterilirse yine diğer partilerde bu gibi AK Parti’ye etki edecek gelişmeler olursa mesela CHP, Vefa Salman'ı milletvekili adayı gösterirse gibi gelişmeler olursa, AK Parti farklı arayışlara girebilir ve milletvekili adaylarını değiştirebilir.

Evet AK Parti Genel Merkezi şuan bu eğilim içerisinde ve ya bu şekilde hiçbir şeye dokunmadan devam edecek yani 1-Ahmet Büyükgümüş, 2-Meliha Akyol sıralamasıyla seçime girecekler Yalova'da ya da bahsettiğim gelişmeler yaşanırsa milletvekili sıralaması tamamen farklı isimlerden oluşup değişebilir şeklinde ulaştığım kulis bilgilerini aktarmış olayım.

Şuan ki durum bu. Yarın veya bir hafta 15 gün sonra her şey değişebilir. Bunun altını ısrarla çizmek isterim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni