Köşe Yazıları

CHP'de Tahsin Becan, AK Parti'de Erhan Dede

Hakan Korkmaz yazdı

Yalova siyasetinin en güçlü iki partisi AK Parti ve CHP'nin milletvekili adayları yoğun bir şekilde seçim çalışmalarına devam ediyorlar.

CHP'de en çok çalışan milletvekili adayının çok net bir şekilde Tahsin Becan olduğunu söyleyebilirim.

1. sıra milletvekili adayı olduğu için seçilmesi adeta garanti olmasına rağmen Tahsin Becan, şimdiye kadar sahada beklenenin çok üstünde bir performans gösterdi ve bu performansıyla bir çok CHP'liyi bile şaşırtmayı başarmış durumda.

AK Parti'de ise en çok çalışan milletvekili adayının 3. sıra adayı Erhan Dede olduğu söyleniyor...

Açıkçası ben Erhan Dede’yi pek tanımıyorum. Siyasi bir figür olsaydı tanırdım.

Biraz baktım şöyle… 3. Sıra adayı olmasına ve seçilme şansı Yalova’daki mevcut siyasi dengelere göre yok denecek kadar az olmasına rağmen sanki 1 veya 2. Sıra adayı gibi sanki milletvekili seçilecekmiş gibi çalıştığını gördüm Erhan Dede’nin ve bu anlamda şaşırdığımı da ifade etmek isterim.

Sonra meseleyi işim gereği biraz daha derinlemesine araştırınca şu dikkat çeken bilgi ve iddialara ulaştım.

İddia o ki; Ahmet Büyükgümüş, Erhan Dede’yi AK Parti Yalova il başkanı yapmayı düşünüyormuş. Ahmet Büyükgümüş, Erhan Dede’ye,"Milletvekili seçilme şansın yok ama önünde kendini kamuoyuna tanıtman için gayet güzel bir fırsat var, bunu iyi değerlendirirsen seninle ilgili şöyle şöyle düşüncelerimiz var…" minvalinde konuşmuş… ki il başkanı olacak diyenler var, başka görevlerden bahsedenler var ve bunları iddia kabilinde aktarmış olayım.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni