Yerel Haber

Bülent Yalçınkaya: Bizler meclis üyeleri olarak elimizi taşın altına koymak zorundayız

Yalova Belediye Meclisinin Temmuz ayı 2. Oturumunda Yalova halkının bir daha deprem acısı yaşamaması için yüksek katlı riskli binaların yıkılıp aynı şekilde yeniden yapılarak dönüşümüne imkan sağlayacak tarihi kararla ilgili söz alan AK Parti Yalova Belediye Meclis Üyesi Bülent Yalçınkaya, “Bizler meclis üyeleri olarak elimizi taşın altına koymak zorundayız. Başka çare yok.” dedi.

Bülent Yalçınkaya,”Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri. Bizler 31 mart yerel seçimlerinde seçildiğimizde bize 18 yaşından büyük insanlar oy verdi ve bizler de buraya geldik. Tabi vatandaşlarımız bize oy verirken dediler ki gidin mecliste bizim hakkımızı ve hukukumuzu koruyun.” dedi.

Bülent Yalçınkaya şöyle devam etti;

"Bize sadece 18 yaşından büyükler oy verdiği için bizler sadece onların meclis üyeleri değiliz. Bizler çocuklarında meclis üyesiyiz değil mi... Bu konu kesinlikle siyasi bir konu değil. Bu konu insan canını ilgilendiren bir konudur. Şuan itibariyle İnanç Bey’in söylediği rakam şudur aslında; binaları 4’er kişi olarak hesapladığımızda neredeyse 40 bin insana tekabül ediyor arkadaşlar. Bizler meclis üyeleri olarak elimizi taşın altına koymak zorundayız. Başka çare yok. Yani Yalova örnek bir il olarak Belediye Başkanımızın da ön çalışma olarak öne sürdüğü bu çalışmayla biz örnek olmalıyız. Şu oldu bu oldu arkadaşlar bunlar aşılabilir. Sonuçta devlet ne için vardır, vatandaşı için vardır değil mi... Vatandaş olmazsa devlette olmaz. Bu tarz konularda biraz daha sıcak davranırsak insanların canını kurtarmış oluruz. Şöyle bir olayda var arkadaşlar. Hem canı gidecek deprem olduğunda hem malı gidecek. E ortada ne kalacak? Ne mal ne can! Böyle bir sıkıntımız var yani şu anda."