Yerel Haber

YALOVA'DA 40 MİLYONLUK PROJE: OTİZMLİ ÇOCUKLAR EĞİTİM MERKEZİ





14 bin 766 m2'lik 32 derslikli, Anaokulu Açık ve Kapalı Spor Alanları, Teknoloji Tasarım Laboratuvarı, Müzik Odası, Dil Konuşma Odası, İdari Bina, Konferans Salonu, Yemekhane, Atölyeler, Hobi Bahçeleri, Mescit, Otopark ve Açık Alanları bulunan inşaatla ilgili konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, "Burada bir ilin sahip çıkması ile oluşan bir durum var. Valisinden siyasetçisine el birliğiyle bir araya getirdiğimiz 5 yıllık bir emeğin karşılığı. Biz bu emeğin karşılığından çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yaklaşık 15 bin m2 oturum alanı ve maliyeti 40 milyon olan Türkiye`nin en büyük konseptli projesi. Eğitim tarihinin yapı açısından en büyük maliyetli yatırımı." dedi.



İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Otizmli Çocuklar Eğitim Merkezi’nin en geç 2020-2021 eğitim döneminde hizmete gireceğini belirtti.





Otizmli Çocuklar Eğitim Merkezi binasında incelemelerde bulunan basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çekildi.



AK Parti Yalova İl Başkanlığı'nın düzenlediği program kapsamında Otizmli Çocuklar Eğitim Merkezi şantiye ziyareti öncesi Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, AK Parti İl Başkan yardımcısı Hüseyin Ishak ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat bir süre sohbet ettiler.



Program Uygulama Oteli'ndeki yemekle son buldu.