ÇINARCIK'A HAYIRLI OLSUN!
ÖZEL HABER/ Yalova'nın Çınarcık İlçesi Teşvikiye Beldesinde kum plajının bulunduğu bölgeyi Teşvikiye Belediyesinin, Orman Bakanlığından 29 yıllığına kiraladığı ortaya çıktı. Söz konusu alan A Tipi Mesire Yeri olarak projelendirildi.

Bu özel habere imza atan Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz projeyle ilgili bilgiler verdi ve şöyle konuştu;KORKMAZ

"Teşvikiye yazın Çınarcık'ın turizm yükünü çeken bir bölgemiz. Burada kum plajı denen bölgede yatırım haberini geçen sene ilk kez yine Revizyon Gazetesi duyurmuştu.
Evet, Teşvikiye Belediyesi kum plajının da içinde bulunduğu alanı Orman Bakanlığından 29 yıllığına kiraladı ve A Tipi Mesire Yeri Projesine start verdi.
Kum Plajının olduğu bölgedeki tüm tesisler kalkacak yani yıkılacak.
Teşvikiye Belediyesi Orman Bakanlığı ile sözleşmeyi bu yılın ilk aylarında imzaladı ve bir taahhütünde altına girdi.
Teşvikiye Belediyesi, 23 adet bungalov ev, kır lokantası, cafeterya, çadır alanları, futbol, basketbol sahası, otopark, karavan alanı, piknik alanı, anfitiyatro gibi bir çok tesisin olacağı Kum Plajı A Tipi Mesire Yeri Projesini 4 sene içinde bitirmek zorunda. Aksi takdirde sözleşme iptal olacak.

Bu 4 senelik sürenin yaklaşık 8 ayının geçtiğini de belirtiyorum.MEYDAN
Teşvikiye Belediyesi, sözleşmeyi imzalarken güvence bedeli dahil 650 bin lira ödedi ve her sene sözleşme gereği 350 bin lira ödeyecek.
Ben projeyi gördüm ve şunu çok rahat söyleyebilirim ki eğer bu proje biterse bölge hakikaten turizm anlamında uçuşa geçer.
Peki Teşvikiye Belediyesi bu projeyi yani Kum Plajı A Tipi Mesire Yeri Projesini bitirebilir mi?
İşte orada bazı soru işaretleri var!
En büyük soru işareti de Belediyenin projenin tanıtımını, Bakanlıkla sözleşmeyi imzalayalı aylar geçmesine rağmen yapmamış olması.
Geçen sene ben ilk defa bölgedeki bu yatırımın haberini gazeteden verdiğim zaman Belediyeyle flört halindeki arap yatırımcının tabiri caizse yaşanan bazı aksamalardan dolayı kaçtığı bilgisi var.kum plaj
Belediye sözleşme gereği projeye ortak alamıyor ve devredemiyor ancak proje üzerinde yer alan tesisleri kiraya verebiliyor.
Anlayacağınız Belediye dört gözle bir yatırımcı bekliyor projeye.
Bakalım Başkan Ahmet Meydan henüz halka açıklanmayan Kum Plajı A Tipi Mesire Yeri Projesini bitirebilecek mi?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.