Aksa Akrilik desteğiyle yeni ihracat başarısı

Aksa Akrilik ve İTÜ Arı Teknokent tarafından desteklenen Porima ihracat pazarını büyütüyor. Yalova’da üç boyutlu yazıcı filamenti üreten şirket, ABD’den sonra Avrupa ve Orta Doğu’ya ihracat yapmaya başladı. Porima Kurucu Ortağı ve CEO’su Serhat Oran, yerli üretim filamentleri tüm dünyada kullanıma sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Dünyanın lider akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik ile İTÜ Arı Teknokent’in desteklediği Porima girişimi, ihracatta çıtayı yükseltti. 2018’den bu yana Yalova’da üç boyutlu yazıcı filamenti üreten şirket, dünyanın bu alandaki en büyük pazarı olan ABD’nin ardından Avrupa ve Orta Doğu’ya da ihracat yapmaya başladı. Serhat Oran ve Kadri Karadeniz isimli iki genç mühendis tarafından kurulan Porima sayesinde Yalova’dan Amerika, İsviçre, İngiltere, İsrail, Filistin, Azerbaycan ve KKTC’ye termoplastik yarı mamul ihracatı gerçekleşecek.

Serhat Oran: Üretim kapasitesini 2 kat artırıyor

Porima Kurucu Ortağı ve CEO’su Serhat Oran, yerli üretim filamentleri küresel pazarın tamamına ihraç etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Bu kapsamda Amerika, İngiltere ve Azerbaycan’daki yeni bayilik anlaşmalarının önemine değinen Serhat Oran; “2022’deki yeni iş birliklerimiz sayesinde önümüzdeki dönemde ihracatta ciddi ölçeklere ulaşmayı planlıyoruz. Amerika’dan sonra Avrupa ve Ortadoğu gibi büyük pazarlara ihracata başlamak gurur verici. İç piyasada yüzde 40’lık hakimiyetimiz bulunuyor. Yerli üretimimiz ile dışa bağımlılığın azalmasına katkı sağlarken kapasitemizi de 2 katına çıkarıp dünya filament pazarındaki güçlü oyunculardan olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Cengiz Taş: Yenilikçi ve sürdürülebilir girişimleri destekliyoruz

Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, ihracattaki yeni başarılarından dolayı Porima’yı kutladı. Taş, Girişimciliğe Değer projesi kapsamında Porima gibi yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojiler geliştiren girişimleri desteklediklerini belirterek, “Porima, projemiz dahilinde ilk yatırımı yaptığımız şirket. Üç boyutlu yazıcılarda yerli kartuş dönemini başlatıp ABD, Avrupa ve Orta Doğu gibi pazarlara ihracat gerçekleştiren böylesi değerli ve başarılı bir start up’a katkı sağlamaktan mutluyuz. Aksa Akrilik olarak genç girişimcilere maddi destek ve mentorluk sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Aksa AkrilikPorima
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.