Banka müdürleriyle toplantı

YTSO Başkanı Tahsin Becan’ın daveti üzerine YTSO da kamu banka müdürleri ile yapılan istişare toplantısına, Başkan Becan ile birlikte YTSO Başkan Yardımcısı Kenan Engin, YTSO Yönetim Kurulu üyesi Cemil Demiryürek, YTSO Meclis Üyeleri Muhammet Sarıoğlu, Serhat Turan, Mali Müşavir Çetin Yavuz Genel Sekreter Taner Eriş katılım sağladı.

YTSO Başkanı Tahsin Becan, "Yapılan istişare toplantısında üyelerimizin sektörlerin finansal kaynaklara erişim anlamında yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek önerilerimizi değerli Banka Müdürlerimize ilettik. Daha önceleri de ifade ettiğim gibi, Bankacılık sektörü ve reel sektör aynı gemide birlikte hareket ediyor, reel sektör olmazsa bankacılık sektörü de olmaz dolayısıyla üyelerimizin finansal kaynaklara erişimi noktasında bankaların daha duyarlı yapıcı ve çözüm üretici durumunda olmaları gerekmektedir. Üyelerimizin de güncel ekonomik koşulları takip edip, kendi bilançolarını, aktif ve pasiflerini şirket içi muhasebe kayıtlarını şartların gerektirdiği şekilde düzenlenmeleri önem arz etmektedir. Özellikle bu dönemde sanayici ve üreticimizin desteklenmesi önemli, yapılacak yatırımlara ciddi anlamda kredi desteği gerekmektedir. Kredinin yanı sıra destek ürünlerinde üyelerimizin kullanıma uygun koşullarda sunulması gerekmektedir. Üyelerimizin Bankalardan en büyük talebi krediye ulaşmak. Krediye ulaşmanın da maliyetler ve komisyonlar noktasında desteklenmesi ile birlikte esnafımızın ve KOBİ’lerimizin de gelişmesi için desteklerin artmasını bekliyoruz" ifadelerinde bulundu.

YTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Engin ise, Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığı ile esnafa verilen kredilerde limitlerin yükseltilmesi ve bu kredinin kullandırılmasında teminat yada ipotek gösterilmesi halinde ilave olarak kefil istenmemesi gerekliliği vurgulayarak bu konuda da çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.