Direnç Özdemir: Yeni üretim tesislerinin yapımları hızlandı

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde, yeni üretim tesislerinin yapımları son sürat devam ederken, bölge önümüzdeki yıllarda hem üretim hem de istihdam merkezi olacak.

Yalova Makine OSB’de çalışmalar son sürat devam ediyor. Bölgede inşa halinde olan üretim tesisleri bir bir yükselmeye devam ederken, bölgeyi bir sanayi yıldızı haline getirecek, eğitim ve idari tesis inşa çalışmalarının da son sürat sürdürüldüğü görüldü.

Yalova Makine İhtisas OSB Başkanı Direnç Özdemir, konuyla ilgili yapmış olduğu paylaşımda, “Yaz dönemiyle birlikte devam eden inşa çalışmalarımız misliyle hızlandı, bir yandan üretim tesislerimizin inşaat çalışmaları devam ederken, diğer yandan inşaatı biten tesislerimiz üretime başladılar. Diğer yandan Nitelikli İstihdam Merkezi projemizde sona yaklaştık, önümüzdeki ay itibariyle merkezimizi devreye alacağız, TSE Test ve Kalibrasyon Merkezi inşaatımız, bölgemizin öncelikli ihtiyaçlarını karşılayacak 16 dükkanlı çarşı projemiz tamamlanmak üzere, Sanayi İl Müdürlüğü, KOSGEB ve MARKA kurumlarımızın bulunacağı Kamu Kampüsümüzün temelini attık, Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi OSB Kampüsümüzün ilk iki blok temellerini atmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Altyapı ve üst yapı anlamında inşaatı devam eden ya da faaliyete geçen sanayicilerimize hizmet, yeni inşaata başlayacak sanayicilerimize ise yeni sanayi alanları oluşturmak için uzman kadromuzla 7/24 çalışıyoruz. Görünen o ki 1. Etap alanımız tahminimizden de öte çok kısa bir süre içerisinde tam doluluğa ulaşmış olacak ve bizlerde büyük bir ekosistemin ana çekirdeğini oluşturma anlamında büyük bir esere hep birlikte tüm Yalova olarak imza atmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Bölgenin ilk etabını oluşturan alanda üretime geçen ve inşaat halinde olan yaklaşık 40 üretim tesisinde yaklaşık 3000 kişinin istihdam edileceğinin öngörüldüğü açıklamada hem üretim tesisleri hem de altyapı ve üstyapı çalışmalarının süratle devam ettiği de belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.