Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 4.5 ay önce atadığı Naci AğbalMerkez Bankası Başkanlığı görevinden aldı, yerine eski milletvekili Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nu atadı. Merkez Bankası’na 20 ay içinde dördüncü başkan atanmış oldu.

NACİ AĞBAL’DAN AÇIKLAMA

Naci Ağbal, görevden alındıktan sonra Twitter'dan bir açıklama yaparak,"Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin." dedi.

MERKEZ BANKASI'NIN YENİ BAŞKANI PROF. ŞAHAP KAVCIOĞLU

23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğan Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Entitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitiren Kavcıoğlu, İngiltere Hastings College'ta işletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

26. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ YAPMIŞTI

2019'da VakıfBank Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevinde bulunan Prof. Şahap Kavcıoğlu, Esbank T.A.Ş.'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Kavcıoğlu, Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanlığı, Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesidir.

Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi' ve 'Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi' adlı yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda yazısı bulunmaktadır. 26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili seçilmişti.

Şahap Kavcıoğlu, evli ve üç çocuk babası.

Anahtar Kelimeler:
Naci AğbalMerkez Bankası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.