Tahsin Becan: Özel bankalardan iş dünyası olarak kucak açmalarını bekliyoruz
Şuan siyaset zamanı değil, birlik beraberlik zamanıdır... Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yoğun mücadele içindeyiz. Öncelik hepimizin sağlık durumu. Herkes birbirine gücü yettiğince destek olmalıdır. Maddi ya da manevi birbirimizin yanında olma zorunluluğumuz vardır.

Sağlık konusunda devletimizin çalışmaları, sağlık çalışanlarımız takdire şayandır. Çoğu ülkeye göre iyi durumdayız. Sağlığın yanında da ekonomi çarklarının da dönmesi gerekir. Ama tüm dünyada sorun haline gelen ekonomi çarklarında maalesef tıkanma noktasında. Bazı sektörler kısmen çalışır halde olsa bile çoğu sektörler gerçekten 100 yıldır görülmeyen darlık içinde. Devletin açıkladığı ekonomik tedbirler kısmen can suyu olmakla beraber şu an yeterli görünmüyor. Umarım en kısa zamanda bu eksiklikler tamamlanarak esnafa tacire bir rota çizilir. Burada devlet bankaları eksiklikler olmasına rağmen elinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Zira burada tüm özel bankalara seslenmek istiyorum. Daha öncede söylemiştim. Esnaflarla, şirketler olmasa bankalar olmaz, bankalar olmazsa bizler de olamayız. Onun için bizler sacayağı gibi ayrılmaz bütünüz ve birbirimize lazımız. Ama ne yazık ki şuan özel bankalar, daha yüksek faiz oranlarıyla ve müşterilerinin en ihtiyaç duyduğu bu dönemde daha yakın, daha sıcak ve daha cazip şartlarda yaklaşması gerekir.

Şuan para kazanma zamanı değil. Bankalar 6 ay süre içinde hiç olmasa kar gütmeden maliyet hesaplarıyla esnafın yanında durmalı ki yarın bu günler geçtiği an bizlerde onların yanında durabilelim. Halkımızın özel bankalardan beklentisi had safhadadır. Şuan bu beklentisini kaybeden bazı esnafların devlet bankalarına hesaplarını naklettiğinin duyumlarını alıyoruz. Onun için özel bankalardan iş dünyası olarak kucak açmalarını bekliyoruz. Zor günlerde yanında olanları kimse unutmaz…

Önce sağlık diyelim ve tüm halkımıza en kısa zamanda sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.

Tahsin BECAN
YTSO Yönetim Kurulu Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.