Yalova Belediyesi: Bazı marketlerin depolarında 5 litre yağları tespit ettik

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehir merkezinde bulunan marketlerde Ayçiçek Yağı denetimi gerçekleştirdi.

6502 Sayılı Tüketici Korunması Hakkında Kanunu kapsamında zincir ve yerel marketlerde yapılan denetimlerde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için raflar ve depolar kontrol edildi. Stokçuluğun önüne geçmek için yapılan denetimlerde kurallara uymayan marketlere tutanak tutuldu. Yazılan tutanaklar yasal işlemler yapılmak üzere Yalova İl Ticaret İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Yalova merkezde birçok markette gerçekleştirilen denetimlerde ilk olarak marketlerin reyonlarındaki yağlar kontrol edildi. Özellikle 5 litre yağ bulunmayan reyonların ardından depoların kontrolleri gerçekleştirildi. Depo kontrollerinde koliler içinde bulunan yağlar ile ilgili tutanak tutuldu. Tutulan tutanaklar ve denetimler hakkında bilgiler veren ekipler; “Yapmış olduğumuz denetimlerde ilk önce rafları kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Ardından marketlerin depolarını kontrol ediyoruz.

Bazı marketlerin depolarında 5 litre yağları tespit ettik. Burada bulunan arkadaşlar bunların ‘promosyon ürünü olduğunu ve ileri bir tarihte satışa çıkacağını’ söylediler. Bizler bize verilen yetkilere istinaden rafta olmayan ürünün depoda olduğunu tespit ettiğimiz için tutanağımızı tuttuk.

Tutmuş olduğumuz tutanakları Yalova İl Ticaret Müdürlüğüne ileteceğiz ve gereken işlemleri bu kurumumuz gerçekleştirecek” dediler.

KORKMAZ: KESİLEN CEZALAR AÇIKLANSIN

Konuyla ilgili Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz,"Yalova Belediyesi ekipleri yaptıkları denetimlerde 5 litre Ayçiçek Yağlarını vatandaşa satmak yerine stoklayan alçakları enseleyip Yalova İl Ticaret Müdürlüğüne bildirmiş. Bu stokçulara verilen cezalar açıklanarak kamuoyu ile paylaşılmalı ayrıca stokçularla ilgili suç duyuruları da mutlaka yapılmalı." çağrısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.