Yalova'da marketlere denetim

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Yalova’da faaliyet gösteren zincir marketlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde tespit edilen tarihi geçmiş ürünler için marketlere cezai işlem uygulandı.

Ekipler şehirdeki marketleri tek tek gezerek, ürünlerin gramaj kontrolü, raf ve kasa fiyatları arasındaki uygunluk ve son kullanma tarihlerini denetledi. Bu kapsamda bazı zincir marketlerde son kullanma tarihi geçmiş et ve süt ürünleri tespit edildi. Halk sağlığını tehlikeye sokacak aksaklıkların tespit edildiği bazı marketlere ihlal ve suç unsuruna göre yasal işlem başlatıldı.

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri Yalova’da rutin çalışmaların sıklıkla devam ettiğini ve vatandaşların da herhangi bir olumsuzluk görmeleri durumunda 153 ALO EVİM Merkezi’nde belediyeye ulaşmaları gerektiğini bildirdi.

ALTINOVA’DA DENETİM

Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği’ne bağlı ekipler, ilçedeki marketlere yönelik denetimlerine devam ediyor.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, halkın menfaati ve sağlığını korumak için ilçe genelinde ekiplerin denetimler gerçekleştirdiğini ifade etti. Başkan Metin Oral, "Sağlıksız ürünlerin satılmasına, haksız fiyat artışına ve stokçuluğa müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Tüketici Kanunu hükmünce denetlendi

Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği'ne bağlı ekipler, ilçedeki marketleri denetledi. Zabıta ekipleri; Tüketicinin Korunması Kanunu hükmünce, marketlerde fahiş fiyat ve raf ömrü denetimi yaptı. Denetimlerde, gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik haksız fiyat artışı, gramaj ve raf ömrü kontrolleri de yapıldı. Ekipler, ürünlerin raf fiyatları ve kasa fiyatlarını karşılaştırıp son kullanma tarihlerini inceledi.

Altınova Belediyesi Zabıta Amiri İlker Gülbahar, denetimlerin devam edeceğini belirterek, "Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmaları için her an görevimizin başındayız. Halkımızın sağlığı ve güvenliğinin yanı sıra halkın ekonomisinin de takipçisiyiz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.