Yalova Makine İhtisas OSB’ye Tosyalı Holding’ten 500 dönümlük dev yatırım

Yılda 6 milyon tonu aşan çelik üretimi ile 3 kıtada 25 farklı tesisiyle global demir çelik şirketleri arasında dünya çapında üst sıralarda ülkemizi temsil eden Tosyalı Holding, Yalova Makine İhtisas OSB’de Tosçelik Boru Üretimi ve Çelik Servis Merkezi kuruyor.

Kurulacak Çelik Servis Merkezinde, Tosçelik İskenderun tesislerinde üretilip Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne getirilen rulo saclar işlenerek otomotiv, savunma, beyaz eşya ana ve yan sanayine yönelik boru ve profil üretimi yapılacak. 

Yerli, yenilikçi ve yeşil OSB vizyonuna uygun olarak çalışmalarını sürdüren Yalova Makine İhtisas OSB, İskenderun demir çelik tesislerinde imal edilen çeliğin, Yalova’da şekillendirilip yüksek katma değerli ürün haline gelerek, milli ve yerli otomotiv ve savunma sanayisine hizmet verecek olması gururla karşılanıyor.

1 milyarlık yatırımla yan sanayisiyle birlikte Yalova Makine İhtisas OSB’de 2 bine yakın istihdam sağlaması beklenen üretim tesisi Yalova’da mutlulukla karşılandı.

YALOVA’YA TEKNOPARK MÜJDESİ

Öte yandan Yalova’da kamu, sanayi ve üniversite iş birliği ile Teknopark kuruluyor.

Yapılan iş birliği çerçevesinde iki ana üniteden oluşacak şekilde planlanan yapıda, akademik çalışma ve yoğun ünitenin üniversite içinde inşa edilecek yerleşkede, sektörel çalışmalara yoğunlaşılacak ünitenin ise Yalova Makine İhtisas OSB içerisindeki yerleşkede olacak şekilde; Yalova Üniversitesi ile Yalova Makine İhtisas OSB’nin birlikte geliştirdiği ve yüzde 51 hissesi Yalova Makine İhtisas OSB’ye ait olan Yalova Teknopark, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Uzun süredir devam eden çalışmalar neticesinde 15 milyonluk sermaye ile hayat bulacak teknoparkın bölgeye üniversite mezunu nitelikli beyaz yaka kadronun çekilmesinde de önemli rol oynaması bekleniyor.

Yenilikçi fikirlerin gelişeceği, girişimci kültürün sanayinin içerisinde olgunlaşarak ticarileşeceği, Türkiye’ye model olacak Teknopark’ın Yalova’ya olumlu hizmetler vermesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Yıldız öncü firin.... 3 yıl önce

Yalova için büyük istihdam kapısı...Tosyali Holdinge altın silt ve plaket verilmeli...tabiii istemezukculerden fırsat kalırsa...Bakın göreceksiniz...Bir zamanlar tersaneler engel olmak isteyen CHP zihniyeti ve 10 yil ertelenen tersane yatırımına ne yapıldıysa, bu yatırıma da ayni yapılacak...41 yıldır yaşadığım Yalova'nin sozde aristokrat çevreci ve aydınları yatağa hep tok girdikleri için,,, işsizin halinden anlamak istemezler....Saygılarımla