Yalova Makine OSB... Delfin temel atma töreni

Yalova Makine OSB’de Üretim Tesislerinin Temel Atma törenleri devam ediyor. 21.06.2022 Salı günü (Bugün) Yalova Makine İhtisas OSB’de, Delfin İç ve Dış Ticaret Pazarlama A.Ş. firması üretim tesisinin Temel Atma Töreni, Yalova Valisi Muammer Erol himayesinde gerçekleştirildi.

Törende; Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Emniyet İl Müdürü Göksel Topaloğlu, Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Aydın Bakoğlu, KOSGEP İl Müdürü Hakan Ulusu, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, YTSO Başkan Yrd. Kenan Engin, YTSO YK Üyesi Yalova Makine OSB Müt. Hey. Üyesi Cemil Demiryürek, Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, OSB Yönetim Kurulu ve Delfin Firma Sahibi Mete Özarar hazır bulundu.

Yönetim Merkezi ve Konferans Salonu inşaatlarına geçtiğimiz aylarda başlayan ve sona yaklaşan Yalova Makine İhtisas OSB, bir an evvel üretime geçmeyi hedefleyen 1. etapta yer alacak sanayicilerinin üretim tesisi inşaatlarına geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Bugün itibari ile de Yalova Valisi Muammer Erol’un himayesinde; fabrika ve idari binasının birlikte yer alacağı Delfin’in üretim tesisinin temeli atıldı.

Delfin firmasını tanıyalım

1959 yılında İstanbul’da Mithat Özarar tarafından çelik konstrüksiyon ve vinç hizmetleri veren bir mühendislik şirketi olarak kurulan Özarar Grubun bir parçasıdır. Cevizli ve Arslanbey’deki iki fabrikasında 150’yi aşkın çalışanıyla 3 kıtaya hizmet vermektedir. Ağır kullanım şartları, extreme hız, extreme yükseklik ve kapasiteyi, teknolojik uygulama kombinasyonlarını ağır hizmet tipi vinçlerinde başarı ile uygulayan Delfin, Yusufeli barajı, Ford Otosan gibi ülkenin önde gelen proje ve firmalarına hizmet vermektedir. Ana üretimi vinç imalatı olan Delfin Vinç tek kirişli ve çift kirişli gezer vinçler, portal vinçler ve kepçeli vinçler, yük asansörleri, bayrak vinçler ve transfer arabaları monoray vinçler üretmektedir. 40 yılı aşkın deneyimle vinç üretimi, bakımı ve modernizasyonu hizmetleri vermekte olup, 3 kıtada aktif pazardadır. Bugün Delfin İç ve Dış Ticaret Pazarlama A.Ş’nin Yalova Makine İhtisas OSB’de kuracağı üretim tesisinin temel atımı şehre ve ülkeye hayırlı olması dilekleriyle gerçekleşti.

Üretim Tesislerinin Temel Atımı Devam Ediyor

Anadolu 5.0 ismini verdikleri mimari konseptte, 260’tan fazla Modern Anadolu Mimarisiyle bezenmiş tasarım seçeneği ile katılımcılarına geniş yelpazede üretim tesisi oluşturma imkanı sunan Yalova Makine OSB, 2022’nin ilk çeyreğinde proje süreçleri tamamlanan sanayicilerinin üretim tesisi inşaatlarına başladı. Delfin ile de bugün yeni bir temel atmayı gerçekleştiren OSB tarafından, hız kesmeden birinci etapta yer alacak tüm fabrikaların üretim tesisi inşaatlarına başlanacağı vurgulandı. Ayrıca inşa edilen ve edilecek tüm sosyal donatı ve üretim tesisi inşaatları ”Yeşil Üretim” mottosuna uygun olarak projelendirildiği belirtildi. Sürdürülebilir bir dünya için OSB’deki tüm yapıların “TSE Güvenli Yeşil Bina” sertifikasyonuna uygun olarak inşa edileceği aktarıldı.

Direnç Özdemir: Delfin Üretim Tesisimiz Yalovamıza ve ülkemize hayırlı olsun

Temel atma töreninde konuşan Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “Pandeminin ağır şartlarında altyapı inşaatlarımızı devam ettirdiğimiz, günümüz zor koşullarında ise istihdam ve yatırım odaklı bir yaklaşımla üretim tesisi inşaatlarına başladığımız OSB’mizi Yerli, Yeşil, Yenilikçi, Yüksek Teknolojili ve Yalın bir üretim üssü olarak inşa ediyoruz. Bizlere sürekli desteklerini hissettiren tüm Yalova ve Çiftlikköy kamuoyuna, katılan katılamayan ama kalbi bizimle çarpan herkese şükranlarımı sunuyorum. Delfin üretim tesisimiz de Yalovamıza ve ülkemize hayırlı olsun. Önümüzdeki haftalarda sırayla diğer tesislerimizin de temel atmalarını yapıyor olacağız.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.